ESTE ÎN REGULĂ SĂ FII SINGUR

Tanya s-a răsucit în pat, și-a luat perna, și-a pus-o peste față și a început să plângă.

După o vreme s-a întors, și-a scos jurnalul și a început să scrie.

Dragă jurnalule, a început ea. Astăzi m-am făcut de râs. Jessie a copiat la test după Michelle. Doamna Williams a aflat, și Jessie și Michelle au fost date afară din echipa de volei. Toți cred că eu i-am spus doamnei Williams că Jessie a copiat. Cineva a făcut-o – dar nu am fost eu.

Tanya a încercat să se apere la antrenamentele de volei. Nimeni nu o credea. La sfârșitul antrenamentului, toată echipa a plecat și au stins luminile din sala de sport, lăsând-o singură în întuneric. De ce mă tratează așa? Nu am făcut nimic. Nu mai am niciun prieten.

Tanya știa că lucrul acesta nu era adevărat.

Încă Te am pe Tine, Doamne, a scris ea. Te rog, scoate-mă din beleaua asta!

Citește Psalmii 31:9-16

Ce faci când prietenii tăi te abandonează?

Nu este nicio surpriză atunci când dușmanii spun minciuni despre tine, te vorbesc pe la spate, te părăsesc sau te lovesc.

Este mai greu de înțeles când prietenii fac toate acele lucruri. Faci tot ce poți să fii un prieten bun, lucrezi la rezolvarea conflictelor, îi iubești cu o dragoste ca a lui Hristos și tot ești trădat. Mai devreme sau mai târziu, i se întâmplă fiecăruia dintre noi. Plângi de durere și te simți ca ultimul om.

Dar, dacă ai încredere că Dumnezeu te va ajuta să treci peste durere, vei supraviețui. Dumnezeu poate să facă astfel încât să simți că este în regulă să fii singur, pentru că El este în continuare prietenul tău. El vede de ce ai nevoie în întuneric sau în spatele ușilor închise – chiar și în inima ta sau într-o pagină de jurnal: „Domnul Îşi întinde privirile peste tot pământul, ca să sprijine pe aceia a căror inimă este întreagă a Lui” (2 Cronici 16:9).

Când Îl ai pe Dumnezeu ca prieten, durerea este doar o parte din ceea ce scrii într-un jurnal, numai partea despre ceea ce simți și gândești. Ultimul rând pe care îl scrii – sau gândul pe care să te concentrezi într-o zi îngrozitoare când te simți singur – poate fi întotdeauna: „Doamne, am încredere în Tine. Sunt al Tău. Ajută-mă!”

Dar eu mă încred în Tine, Doamne, şi zic: „Tu eşti Dumnezeul meu!” Soarta mea este în mâna Ta; scapă-mă de vrăjmaşii şi de prigonitorii mei!
Psalmii 31:14,15

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor