MIROS A SCONCS

– Sssunt sssconcșșși în parc, să știi.

Sconcși? Da, sigur, râzi în timp ce te îndepărtezi. Nu o să lași un gardian din parc să îți strice distracția. Așa că îi ignori sfatul de a păstra mâncarea sigilată în caserole într-o mașină, astfel încât ratonii și sconcșii – sau urșii – să nu vină în tabăra voastră.

Nu îl crezi deloc pe gardian. Înainte să mergi la culcare, scapi niște chipsuri și verși un pic de suc atât în afara, cât și înăuntrul cortului și te culci cu un teanc de dulciuri sub pernă.

De îndată ce te așezi să dormi, auzi zgomotele de animale din pădure. Poate că gardianul știa despre ce vorbește… N-are cum. Dar te ascunzi în sacul de dormit atunci când auzi ceva scrijelind una dintre marginile cortului și fugi la mașină când îți dai seama că niște gheare au început să taie în material.

Citește Judecătorii 2:6-15

De ce nu s-a odihnit Israelul în țara pe care Dumnezeu le-o făgăduise?

După cum spusese Dumnezeu, israeliții care refuzaseră să intre în țara făgăduită muriseră în deșert. Copiii lor au devenit eroi – cucerind cea mai mare parte a popoarelor care locuiau în acea țară. În timp însă, a crescut o nouă generație, care nu fusese martoră la minunile făcute de Dumnezeu. Atunci au început necazurile.

În loc să Îi slujească lui Dumnezeu, noua generație de israeliți s-a dus după dumnezeii vecinilor lor, cărora li se închinau prin prostituție și jertfirea copiilor. Când a văzut neascultarea lui Israel, Dumnezeu a permis ca vecinii lor păcătoși să supraviețuiască. A lăsat prezența lor pentru a-i testa pe israeliți, pentru a vedea dacă aveau să Îi fie devotați sau să Îi întoarcă spatele.

Pentru că israeliții au permis ca păcatul să rămână în jurul lor, s-au lăsat cuprinși de păcat.

Faptul că faci răul te afectează în prezent. Este ca și când ai alege să te dai bătut. Dar te afectează și pe termen lung. Dumnezeu vrea să alunge păcatul din viața ta, schimbând modul în care gândești și acționezi. Când nu Îl lași să facă lucrul acesta, îți lași dușmanul să trăiască. Te amenință. Te tachinează. Și uneori te lovește din nou. Dumnezeu nu te avertizează degeaba.

Nu fi surprins dacă nu scoți zahărul din cort și te trezești cu un sconcs pe cap.

Copiii lui Israel au făcut atunci ce nu plăcea Domnului şi au slujit baalilor.
Judecătorii 2:11

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor