PLĂCUT ȘI CONFORTABIL

Brațele și picioarele se mișcă într-o armonie perfectă, o simfonie de grație și coordonare. Admirându-ți singur săritura peste obstacole, fredonezi versul: „O, Doamne, este greu să fii umil când ești perfect în toate.”

Te uiți în spate și îți dai seama că ai un avans atât de mare față de restul alergătorilor încât decizi să te oprești din alergat. Te feliciți. Merit o pauză. M-am antrenat din greu și am arătat bine în tot acest timp. Da, sunt bun. Atât de bun! Te așezi jos pe pistă și îți deschizi pachețelul. Muști din sandvișul tău din caserola cu eroi. Eroicât de potrivit, te gândești.

Te lași pe spate și cazi într-un somn adânc, visând la medalii de aur și recorduri mondiale, pe care ești sigur că le vei câștiga.

Dormi satisfăcut și te trezești numai când șoferul unui camion lasă geamul în jos și strigă:

– Hei! Dă-te din drum!

Citește Deuteronomul 8:6-20

De ce l-a avertizat Dumnezeu pe Israel să nu devină prea sigur pe el atunci când lucrurile mergeau bine?

Dumnezeu salvase poporul Israel dintr-o robie destul de grea, de șerpi, scorpioni și foamete. Iar țara pe care o pregătise pentru ei era plină de izvoare și câmpii, grâu și orz, struguri, smochine, miere, oi, argint și aur. Își făcea însă griji că poporul Lui va uita de El când va ajunge într-un loc atât de frumos.

Nu este greu să îți aduci aminte de Dumnezeu atunci când viața merge rău. Te rogi, te tânguiești și plângi după alinare. Dar când te simți în siguranță și ești împlinit, ești ușor de distras în mijlocul a tot ceea ce El ți-a oferit. Nu mai ești atent și nu îți păstrezi direcția. Uiți că tot ce ai vine de la Dumnezeu. Visezi că ai trecut de linia de sosire.

Dar vei începe să alergi mai repede atunci când îți amintești că Dumnezeu este în continuare Dumnezeu și că merită mulțumirile noastre și să Îl urmăm chiar și atunci când totul ne merge bine.

Atunci când încetinești, riscul nu este ca alți alergători – alți credincioși – să te depășească. Adevăratul pericol este că vei fi călcat în picioare de propria ta mândrie.

Când vei mânca şi te vei sătura, să binecuvântezi pe Domnul Dumnezeul tău pentru ţara cea bună pe care ţi-a dat-o. Vezi să nu uiţi pe Domnul Dumnezeul tău, până acolo încât să nu păzeşti poruncile, rânduielile şi legile Lui.
Deuteronomul 8:10,11

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor