AI ÎNCREDERE

Neil stătea pe hol după ce domnul Holtz îl dăduse afară de la Școala de Sabat. După o vreme, domnul Holtz a ieșit și l-a întrebat pe Neil de ce se comporta așa în timpul orei Școlii de Sabat.

– Mă plictisesc, a răspuns Neil. Vin la biserica asta de șapte ani și nu îmi pot face niciun prieten.

– Ai prieteni la școală?

– Mulți.

– Cum sunt prietenii tăi de la școală?

– Sunt amuzanți. Presupun că dăm de belea uneori. Dar nu sunt plictisitori precum copiii de aici. Prietenii mei sunt cool.

Citește Numeri 11:4-6,18-20,31-34

Ce credeau israeliții despre mâncarea pe care Dumnezeu le-o oferise în mod miraculos în deșert?

Sigur, Dumnezeu ne-a dat mană, gândeau israeliții. „Este bună pentru voi”, spune. Pun pariu că Dumnezeu nu mănâncă brioșe cu baMană de trei ori pe zi. În mintea lor, israeliții găteau oale întregi de pește și își aminteau cum culegeau fructe și legume proaspete. Voiau înapoi în Egipt.

Ceea ce își aminteau însă era mult mai bine decât ceea ce trăiseră cu adevărat. Și a te întoarce în robie pentru a te bucura de o pungă cu ceapă este ca și cum un câine ar vrea să se întoarcă la adăpostul pentru câini pentru că îi plăceau biscuiții de acolo.

Dumnezeu nu era supărat pentru că poporul Lui se plictisise de mâncarea pe care le-o oferea. Era supărat pentru că preferau să fie mai degrabă robi decât să umble cu El. Nemulțumirile lor nu respingeau numai darul de mâncare al lui Dumnezeu, ci pe Însuși Dumnezeu. Așa că, vreme de o lună, Dumnezeu le-a ascultat cererea – le-a dat atât de multă carne încât să „le iasă pe nas”.

Dumnezeu ne oferă daruri – familie, biserică, muncă, școală – care sunt pentru binele nostru (Iacov 1:17). Atitudinea ta față de tot ceea ce îți oferă Dumnezeu – oricât de mici, simple sau plictisitoare ți s-ar părea darurile Lui – descoperă atitudinea ta față de Însuși Dumnezeu (Exodul 16:4). Așa că nu plânge după lucruri despre care crezi că sunt mai bune decât darurile lui Dumnezeu. Dumnezeu s-ar putea să îți ofere ceea ce vrei. Dar va fi dureros să constați pe pielea ta că El știe cel mai bine când și ce este în avantajul tău.

Acum ni s-a uscat sufletul: nu mai este nimic! Ochii noştri nu văd decât mana aceasta.
Numeri 11:6

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor