FIX CE AI NEVOIE

Maurita strigă în timp ce Val se îndepărta:

– Nici nu știu de ce îți spun chestii. Mereu mă vorbești pe la spate.

Val fusese cea mai bună prietenă a Mauritei încă din grădiniță. În mica lor școală, unde toată lumea știa pe toată lumea, nu aveau mulți alți prieteni. Când Val a plecat de lângă ea, Maurita s-a simțit abandonată. Val era tot ce avea. Unde avea să mai găsească o altă prietenă ca ea?

Când în casa de lângă ea s-a mutat o fată nouă, Maurita și-a făcut speranțe. Dar nu au dus nicăieri. Apoi profesorul ei de matematică a pus-o să lucreze la un proiect împreună cu fata care stătea în banca din spatele ei. Jen era foarte tăcută, așa că Maurita nu știa prea multe despre ea. Era însă drăguță. Și după câteva luni, Jen i-a devenit o prietenă mai bună Mauritei decât i-a fost vreodată Val.

Citește Exodul 16:9-20

Cum i-a hrănit Dumnezeu pe israeliți când ei credeau că aveau să moară de foame?

Nu la multă vreme după ce israeliții au scăpat din robie, s-au confruntat cu lipsa hranei în deșert. Unde puteau găsi mâncare pentru două milioane de oameni?

Nu se așteptau să cadă din cer. Dar așa s-a întâmplat. Dumnezeu le-a trimis „mană” (care înseamnă „ce este?”). Era soluția neașteptată a lui Dumnezeu la o problemă imposibilă, un semn că Dumnezeu avea grijă de ei. Dacă nu aveau încredere că Dumnezeu avea să le ofere iarăși hrană a doua zi, ceea ce adunaseră putrezea peste noapte și se umplea de viermi. Dumnezeu i-a făcut să adune mană în mod repetat, pentru a le aminti că aveau nevoie de El zilnic.

O să te confrunți cu perioade de timp când ai impresia că o să mori – că o să te ofilești de singurătate, o să fii zdrobit de stres, o să te topești din cauza anxietății. Încă un pic de presiune, și o să te prăbușești. Știi că ai nevoie de Dumnezeu. Dar nu poți vedea nicio soluție.

Dumnezeu va avea grijă de tine. Printre altele, Dumnezeu îți făgăduiește că îți va oferi prieteni evlavioși (1 Împărați 19:14-21), încurajare (2 Tesaloniceni 2:16,17) și pace (Filipeni 4:6,7) și că va veni în întâmpinarea nevoilor tale fizice (Filipeni 4:19).

De unde îți va veni ajutorul? De la Dumnezeu. Ce ajutor vei primi? Nu se știe niciodată. Când va veni? La timp. Așteaptă-l!

Pe faţa pustiei era ceva mărunt ca nişte grăunţe, mărunt ca bobiţele de gheaţă albă pe pământ.
Exodul 16:14

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor