ARATĂ-MI CALEA!

Părinții lui David se întrebau de ce acesta luase un pumn de bani din geanta profesoarei lui.

– Ea este de vină, le-a spus el. Mereu își lasă geanta nesupravegheată.

– Mi se pare că încerci să dai vina pe ea, a spus tatăl lui pe cât de calm putea. Ceea ce ne interesează pe noi este de ce ai luat banii.

– Nu am făcut-o pentru mine. Geaca unei fete pe care o cunosc a fost furată. Nu a fost corect. Profesoara noastră știa și nu l-a găsit pe vinovat. Am făcut-o oarecum să plătească. I-am dat fetei majoritatea banilor, ca să își ia o geacă nouă.

– David, nu îți dai seama că ce ai făcut a fost greșit?

– Dar am păstrat doar cinci dolari. Nu e așa de rău, nu-i așa?

Citește Exodul 13:21,22

De ce S-a arătat Dumnezeu Israelului în stâlp de nor și în stâlp de foc?

Dumnezeu nu i-a lăsat pe israeliți să rătăcească singuri în pustie în căutarea țării pe care le-o făgăduise. Li S-a arătat ziua într-un stâlp de nor și noaptea într-un stâlp de foc, semne vizibile ale prezenței și ale protecției Lui. Oamenii mergeau încotro se ducea stâlpul. Le alunga confuzia și le clădea încrederea.

Dumnezeu nu S-a oprit la a le arăta drumul și locurile de adăpost. Pe vârful unui munte, S-a arătat lui Moise și i-a descoperit Cele Zece Porunci, care spuneau Israelului cum să se comporte față de El și față de oameni (Exodul 20:1-17). După ce au intrat în țară, Dumnezeu a continuat să le vorbească prin purtătorii Lui de cuvânt, profeții.

Avem nevoie de aceeași asigurare cu privire la locul spre care ne îndreptăm – cum să trăim, ce să facem și ce să nu facem. Dar avem nevoie de ajutor să distingem binele de rău. Minciuna este rea, dar găsim motive să născocim lucruri, să exagerăm, să spunem jumătăți de adevăr sau să răstălmăcim spusele cuiva. Furtul este greșit, dar găsim scuze atunci când furăm din magazine, copiem tema sau ne umplem hard drive-urile cu muzică piratată. Dacă ne întoarcem o dată, suntem pierduți.

Dumnezeu nu ni Se mai arată sub formă de nor, dar tot ne călăuzește. Ne-a dat Biblia să ne conducă acolo unde vrea El să ajungem, oferindu-ne indicații clare. Ea este harta noastră. Nu pleca de acasă fără ea.

Domnul mergea înaintea lor: ziua într-un stâlp de nor, ca să-i călăuzească pe drum, iar noaptea într-un stâlp de foc, ca să-i lumineze.
Exodul 13:21

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor