NUMESC ASTA CASĂ?

– Când o să plecăm? le-a șoptit Brent nu prea subtil părinților lui.

Nu a primit alt răspuns în afară de:„Șșșt!”

Brent îl iubise pe bunicul lui. Casele funerare îi dădeau fiori.

Brent a înțeles că nu avea să plece nicăieri, așa că s-a întors lângă sicriu. Toată lumea făcuse observația că bunicul arăta mai bine ca oricând altcândva în ultimii ani. Brent credea că arăta ca un manechin vechi cu fisurile acelea și machiajul neuniform de pe față.

De fapt, întreg locul părea ireal. În surdină se auzea muzică bisericească, în timp ce femeile plângeau la un anumit semnal, iar bărbații își dădeau mâna și vorbeau despre baseball. Verișorii mai mici ai lui Brent alergau printre florile din jurul sicriului. Într-o parte stătea directorul casei funerare, care avea pe față o privire de așa-zisă preocupare. Se uita la ceas destul de des.

Ăsta nu e bunicul, se gândi Brent în timp ce se uita la sicriu. Se întreba unde era bunicul lui cel adevărat. Se gândea cum s-ar fi simțit dacă ar fi fost în locul bunicului său.

Citește Ioan 14:1-7

Cum va arăta sfârșitul vieții tale?

Este înfricoșător. Nu doar că te transformi și crești. Îmbătrânești. Pielea ta începe să facă riduri, creierul tău uită lucruri și corpul tău începe să cedeze. Și nu doar că îmbătrânești, mori.

Dumnezeu este alături de tine chiar și atunci când locuiești într-un cămin de bătrâni (Isaia 46:3,4). O casă funerară sau un cimitir nu este locul tău final de odihnă. Creștinii au o casă mai bună. Când Isus le-a spus urmașilor Săi că avea să plece curând (Ioan 13:33), le-a mai spus și să nu se îngrijoreze. Avea să le pregătească un loc. Știa că urmașii Lui aveau să ajungă acolo în siguranță, pentru că El avea să Se întoarcă după ei (1 Tesaloniceni 4:13-17).

Ucenicii Lui au spus: „Ce?”

Isus avea în minte o casă veșnică – cerul. Ucenicii primiseră deja indicații despre cum să ajungă acolo. Isus era calea. Și Tatăl avea să le ureze bun venit în casa Lui pentru că Îl cunoșteau pe Fiul Lui, calea vie și adevărată spre Dumnezeu.

Raiul este casa noastră veșnică. Și moartea pe pământ este doar ușa.

În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. […] Eu Mă duc să vă pregătesc un loc.
Ioan 14:2

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video