A CONDUCE ÎN DIRECȚIA GREȘITĂ

Sheri voia ca totul să fie perfect pentru întâlnirea ei din seara aceea. Se aplecă în fața oglinzii, ca să își dea cu ruj pe buze, apoi se dădu înapoi câțiva pași, ca să își verifice îmbrăcămintea. Perfect. Arăta mult mai mare decât era cu adevărat. Mamei nu i-ar plăcea deloc – dacă s-ar deranja să observe.

Sheri l-a auzit pe Darren parcând pe aleea din fața casei. Ura cascadoriile pe care Darren le făcea când ea se afla în spatele lui pe motocicletă, dar se gândi că atenția pe care el i-o oferea merita câteva secunde de teroare.

A ieșit afară. S-a urcat pe motocicletă, s-a prins de el și a început să spere.

Citește Romani 8:38,39

Cum găsești iubirea și acceptarea totală?

A încerca să te maturizezi prea repede este ca și când ai sări pe locul din spate al unei motociclete care se îndreaptă cu viteză în direcția greșită. Odată ce ai urcat, este greu să cobori.

Unii copii merg cu viteză pe drumuri care sunt, de fapt, fundături: fumează, consumă alcool, inhalează diferite substanțe sau se droghează pentru a se simți șmecheri; se gândesc că pot să se descurce fără părinții lor; se forțează să elimine ceea ce mănâncă sau se înfometează; ies la întâlniri sau își petrec timpul cu copii mai mari. Depășesc limita de viteză, crezând că pot fi mai rapizi decât consecințele acțiunilor lor.

Dar iată surpriza: Toți ne-am îndepărtat de Dumnezeu (Romani 3:10-12). Am încercat să ne comportăm ca niște adulți – prea adulți – căutând să ne descurcăm fără apropierea de Dumnezeu sau poruncile Lui, trăindu-ne viața așa cum vrem, pentru a ne simți importanți, puternici și independenți.

Există o cale mai bună pentru a te simți important. În Hristos, Dumnezeu ne oferă mai multă dragoste, acceptare și importanță decât am putea dobândi vreodată de unii singuri. Nimic nu este mai important decât dragostea lui Dumnezeu pentru noi în Hristos.

Trebuie să ne oprim din a încerca să fim ceva ce nu suntem – și să ne bucurăm în a fi oamenii pe care Dumnezeu i-a creat. Putem spune: „Doamne, nu sunt complet matur. Nu voi fi niciodată. Am nevoie de Tine! Vreau să Te urmez și să Te ascult pentru că mă iubești. Nu voi ajunge niciodată în punctul în care să nu am nevoie de Tine.”

Așa cobori de pe motocicletă și accepți dragostea lui Dumnezeu pentru tine. Este ca și când cineva te duce acolo unde îți este locul.

Nici moartea, nici viaţa […] nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici înălţimea, nici adâncimea, nici o altă făptură nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Hristos, Domnul nostru.
Romani 8:38,39

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor