MAESTRUL JOCULUI

– Micul dejun a fost minunat, doamnă Dahmke, icni Tabby. Sunt plină. Mulțumesc pentru că m-ați lăsat să petrec noaptea aici.

– Mulțumesc că ne-ai vizitat, Tabby, a răspuns mama lui Nicole. Pare că ați petrecut un timp grozav împreună, dar acum trebuie să te duc acasă, pentru că am treburi de făcut.

Tabby i-a șoptit lui Nicole:

– Dar e duminică! Nu vrei să ne uităm la un film sau ceva? Apoi putem să mergem la mall.

– Sigur, dar mama spune că trebuie să te ducă acasă acum.

– Nu vreau să merg. Am grijă întotdeauna să nu fiu acasă duminică dimineața, astfel încât să nu fie nevoie să ajut la treburi. Fratele meu face asta. E așa de naiv!

– Ce faci? Nicole era uimită. Dacă aș încerca să fac ceva de genul acesta, părinții mei nu m-ar mai lăsa să ies din casă.

Citește Matei 25:14-30

Ce Se așteaptă Dumnezeu să faci cu talentele și abilitățile pe care ți le oferă?

Nu ajungi să joci fotbal fără să te antrenezi, să primești prieteni în vizită fără să te duci să îi iei sau să fii parte din familie fără să îți faci datoria. Nu poți să separi responsabilitatea de privilegii.

Isus a spus că Împărăția Tatălui Său este ca un stăpân care le încredințează slujitorilor săi sume de bani astronomice – nu alocația mizerabilă de elev, ci mai mulți bani decât îți vor trece vreodată prin mână, dacă nu cumva ajungi un sportiv de performanță. Doi dintre servitori caută să înmulțească banii pe care i-au primit. Stăpânul le oferă oportunități și mai importante.

Ce bucurie! Te descurci bine, primești și mai mult de muncă. La fel ca la școală.

Nu chiar. Slujitorii au parte de aprobarea stăpânului. Iau parte la fericirea lui. Înțelegi? Este ca și când treci la nivelul următor într-un joc video.

Al treilea slujitor refuză să își asume vreun risc. Ascunde ceea ce i s-a oferit și este dat afară.

Dumnezeu ți-a dat mari bogății și o viață să Îi înapoiezi ceea ce ți-a oferit. Cât ai? Ce ai? Cât de înțelept îți investești viața în a-I sluji lui Dumnezeu?

Ai câțiva ani la dispoziție să îți dai seama.

Stăpânul său i-a zis: „Bine, rob bun şi credincios.”
Matei 25:21

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor