SUPUNERE?!

Proastă sincronizare. Ieși dintr-un magazin din mall și te trezești față în față cu bibliotecara școlii. Mai devreme în ziua aceea ai făcut-o să scoată fum pe nări la propriu. Jocul tău preferat din ultima vreme este să te lași pe spate în scaun, astfel încât acesta să se sprijine doar pe picioarele din spate până când bibliotecara strigă să stai cum trebuie. Astăzi ai înfuriat-o atât de tare încât aproape că te-a trântit ea însăși jos de pe scaun. Și acum nu mai ai unde să fugi – te-a văzut.

Se ține de mână cu un tip. Un soț? Și au cu ei două fete. Fiice? Îți închipui că fiicele ei sunt niște ciudate crescute pentru a provoca durere noilor generații de elevi. Apoi clipești. Sunt cam de aceeași vârstă cu tine și sunt destul de drăguțe.

– Bună! monstrul îți face cu mâna.

Ciudat – pare destul de prietenoasă. Te prezintă familiei, apoi te trage deoparte. Îți spune că speră că nu a fost prea rea cu tine. Nu vrea să te lovești și îți explică faptul că administratorii se iau mereu de ea pentru scaunele rupte din bibliotecă.

În timp ce se îndepărtează împreună cu familia ei, bibliotecara ți se pare un pic diferită. Nu observaseși niciodată până atunci că este o ființă umană.

Citește 1 Timotei 2:1,2

Care sunt lucrurile bune pe care le poți face pentru a te înțelege cu oamenii în poziții de autoritate?

Dumnezeu este Rege, dar nu suntem răspunzători doar față de El. Adeseori, El ne așază sub autoritatea altor oameni – părinți, învățători, poliție, angajatori, guvern – care au într-un fel puterea de a pedepsi răul și a răsplăti binele (1 Petru 2:14). Alteori, Dumnezeu îi așază pe oameni sub conducerea noastră.

Dacă toată lumea își face datoria, lucrurile funcționează cum trebuie. Acceptă și ascultă de ceea ce autoritățile din viața ta îți cer. Aceasta este principala modalitate de a te înțelege cu autoritățile: Supune-te!

Supunerea însă nu înseamnă să nu îți folosești creierul. La momentul potrivit, prezintă-le într-un mod respectuos punctul tău de vedere. Dacă vrei ca liderii să îți fie de folos, ajută-i cu tot ce poți. Aceasta este sarcina numărul doi: Ajută!

Și iată și a treia responsabilitate: Roagă-te! Începe prin a te ruga ca ei să conducă cu înțelepciune. Cere-I lui Dumnezeu să facă posibil să îți poți trăi credința în mod desăvârșit. Roagă-te ca liderii din viața ta să se lase conduși de Dumnezeu. Orice ai face, tratează-i pe cei în poziții de autoritate ca pe niște oameni. Chiar dacă ți se pare că nu sunt.

Vă îndemn dar, înainte de toate, să faceţi rugăciuni, cereri, mijlociri, mulţumiri pentru toţi oamenii, pentru împăraţi şi pentru toţi cei ce sunt înălţaţi în dregătorii.
1 Timotei 2:1,2

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video