ȘAHIȘTI

Singurul motiv pentru care Luke a îndrăznit să se alăture clubului de șah era că membrii acestuia se întâlneau cu atât de mult timp înainte de începerea școlii încât nimeni nu știa că face parte din el – nimeni important, oricum. În fiecare dimineață, pleca cu câteva minute mai devreme de la întâlnirea clubului, se strecura pe ușa din spate a școlii și intra înapoi pe ușa din față.

Perfect – până când doamna Schaffhausen, sponsorul clubului de șah, a decis ca clubul să participe la turnee după orele de curs. Mare problemă: la ora aceea, Luke juca în echipa de fotbal a școlii.

Echipa de fotbal era bună. Jucătorii știau lucrul acesta. Și, în afară de fotbal, sportul lor favorit era să îi lovească pe idioții de care nu le plăcea – cum ar fi oricine din clubul de șah. Când Luke era cu prietenii lui fotbaliști, stabilea recordul pentru cele mai grosolane insulte la adresa șahiștilor.

Apoi, într-o zi, după ore, în fața școlii se aflau două autobuze, ambele pline de oameni care scoteau capul pe fereastră, strigând unii la alții și așteptând ca Luke să li se alăture.

Luke se gândi pentru o clipă că ar putea să se arunce sub roțile unuia dintre ele.

Citește Proverbele 6:12-14

Care este prețul pe care îl plătești atunci când alegi să te adaptezi împrejurărilor?

Înainte să te duci să te lupți în deșert, te îmbraci cu haine de culoarea nisipului și îți pui un șarpe cu clopoței în jurul gâtului. Dacă te lupți în Arctica, te îmbraci în haine albe și îți agăți țurțuri în nas. Și dacă lupți în junglă, porți haine verzi cu negru, completate de vopsea pe față și ramuri în păr. Sunt metode simple de supraviețuire.

Dacă pușcașii marini se folosesc de camuflaj, tu de ce nu ai face-o? Corect?

Va trebui să îți schimbi mai mult decât hainele dacă strategia ta de supraviețuire înseamnă să faci orice este nevoie pentru a te integra, a te simți inclus, a face parte din grup. Pretinzi că îți plac lucruri pe care le urăști și că urăști lucruri pe care le iubești. Îi vorbești de rău pe oameni pe la spate. Te lași convins să faci anumite lucruri și tot la fel de ușor ești de răzgândit. Și te hrănești cu oricine ți se pare că se află mai jos decât tine în lanțul trofic. Faci cu ochiul, aprobi și cunoști toate glumele secrete, dar ești cu două fețe. Fals. O minciună.

Cel puțin două persoane știu însă adevărul. Tu și Dumnezeu. Când ascunzi cine ești cu adevărat, nimeni nu poate râde de tine. Dar nici nu te poate plăcea nimeni cu adevărat.

Omul de nimic, omul nelegiuit, umblă cu neadevărul în gură. […] Răutatea este în inima lui, urzeşte lucruri rele întruna şi stârneşte certuri.
Proverbele 6:12-14

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor