CHERESTIGII PE GHEAȚĂ

Mergând târșâind pe stradă îmbrăcați în haine groase și largi, tu și prietenul tău arătați ca niște cherestigii transformați în surferi. Vă îndreptați spre dealul din apropiere.

Vă deplasați un pic cam încet pentru că aveți plăcile de snowboard pe spate. Prea încet pentru tipul din Corvette care așteaptă la semafor să cotească spre dreapta. Vă claxonează. Care e problema lui? Ambalează motorul și pornește. Când trece pe lângă voi, lovește placa prietenului tău și îți șterge piciorul.

Iei o bucată de gheață și arunci cu ea în spatele mașinii.

Buf! Gheața lovește geamul. Nu provoacă nicio daună, dar șoferul frânează ca să oprească mașina. Apoi începe să dea cu spatele. Trage pe dreapta. Iese din mașină. Vă urmărește. Un polițist vede totul. Polițistul împiedică moartea voastră prematură. Asta e bine. Dar dă vina pe voi. Asta e rău.

Ești în spatele unei mașini de poliție în drum spre casă. Ofițerul sună acasă înainte. Părinții te așteaptă la ușă.

Citește Psalmii 33:12-19

De ce să spui adevărul?

Ai dat-o în bară. Ai fost prins în fapt. Sau ești principalul suspect. Care este prima ta reacție în fața acuzației?

Instinctul îți spune cu siguranță să fugi ca un deținut care știe că paznicii dorm. Încerci să te strecori afară. Sau faci o gaură în peretele închisorii și spui o minciună uriașă. Arăți spre greșelile altcuiva pentru a le acoperi pe ale tale. Începi să țipi spunând ce a făcut șoferul care a luat-o razna, dar nu pomenești bucata de gheață pe care ai aruncat-o.

Nimănui nu-i place să greșească. Este ușor să spui jumătate de adevăr. Dar Dumnezeu vrea să te conducă în închinare față de El, smerenie față de tine însuți, dragoste față de alții, un angajament de a face binele în orice circumstanțe și sinceritate atunci când ai păcătuit – ca să rămâi aproape de El. Evitarea adevărului te face să rămâi mort față de Dumnezeu (1 Tesaloniceni 2:10).

Dumnezeu știe întreaga poveste – ce ai făcut și ce nu. Și dacă Îi ceri lucrul acesta, te va ajuta să fii sincer față de El, față de tine și față de alți oameni. Te va ajuta să îți recunoști partea ta de vină – nici mai mult, nici mai puțin.

Domnul priveşte din înălţimea cerurilor şi vede pe toţi fiii oamenilor.
Psalmii 33:13

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor