MAGNET DE INADAPTAȚI

Sally își spune „magnetul de inadaptați”. Oriunde se duce atrage o mulțime de oameni neobișnuiți. Dintr-un oarecare motiv, inadaptații și proscrișii știu că Sally nu îi va respinge la fel cum fac restul oamenilor. Și s-ar putea să te simți un pic jenat atunci când o vezi pe Sally că este la fel de bună cu orice persoană pe care o întâlnește. Atitudinea ei te confruntă cu o întrebare stânjenitoare: Oare creștinii trebuie să fie buni cu toată lumea?

„Favoritismul” înseamnă a-i judeca pe oameni și a alege să fii bun sau rău cu ei pe baza felului în care arată.

Citește Iacov 2:1-9

De ce este atât de rău să ai favoriți?

Observă cum omul bogat a fost întâmpinat prin cuvinte politicoase și a primit un loc confortabil. Omul sărac a primit ordine aspre să se așeze pe podea sau să stea undeva în spate. Asta era mai mult decât o greșeală de etichetă socială. Iacov scrie: „Nu faceţi voi oare o deosebire în voi înşivă şi nu vă faceţi voi judecători cu gânduri rele? […] faceţi un păcat”.

Este un păcat să îi favorizezi pe cei populari în timp ce îi insulți pe săraci. Lumea este ca un copac. Cei mai populari, bogați, sportivi, frumoși și bine îmbrăcați oameni stau pe ramurile de sus, iar ceilalți se agață de ramurile de jos. Și dacă încerci să te urci mai sus, oamenii din vârf aruncă cu ramuri în tine, îți dau peste degete și râd când aluneci și cazi pe pământ.

Oamenii de pe ramurile de jos sunt speciali pentru Dumnezeu. Pentru că au mai puține bogății sau sunt mai puțin arătoși ori populari, sunt adeseori mai doritori de Dumnezeu.

Oamenii pe care tu îi numești „ratați” pot fi niște prieteni extraordinari. Te plac și te lasă să fii tu însuți. Descoperi că sunt oameni, cu nimic mai ciudați decât tine. (Și dacă te împrietenești cu cineva și descoperi că are într-adevăr probleme, îl poți îndruma să ceară ajutor.)

Cei care au o dragoste ca a lui Hristos respectă pe toată lumea, nu doar pe câțiva favoriți. Nu este rău să manifești bunătate față de oamenii care te impresionează. Dar este un păcat dacă nu manifești aceeași bunătate față de cei care nu o fac.

Fraţii mei, să nu ţineţi credinţa Domnului nostru Isus Hristos, Domnul slavei, căutând la faţa omului.
Iacov 2:1

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor