JOACĂ-TE CU MINTEA LOR!

Mike și Trevor căraseră crosele de golf până dincolo de primele paisprezece găuri, când au ajuns la locul unde trebuiau să o ia înainte câteva sute de metri pe șenalul navigabil pentru a urmări cu privirea mingile care zburau de pe reper.

Băieții cu crosele îi urau pe tipii pentru care lucrau. Când bărbații ratau o lovitură, îi înjurau pe Mike și pe Trevor. Jucătorul lui Mike chiar se prefăcea că îl lovește cu crosa. Dar Mike se gândise la un mod de a se răzbuna pe ei.

Mike și Trevor s-au dus în spatele unor copaci, așteptând ca jucătorii să lovească. Mike a scos din geanta jucătorului său șase mingi de golf, pe care le-a așezat pe repere și a scos o crosă mare să le lovească.

– Ce faci? a șoptit Trevor.

– Ce ți se pare că fac?

Mike s-a întors pentru a se concentra pe poziția lui.

– Îl… bam… urăsc… bam… pe tipul… bam… ăsta… bam… atât de tare bam bam.

Mingile și-au luat zborul. Apoi Mike a scos din geantă o pereche de mănuși de rezervă și le-a pus în buzunar.

– Asta pentru că nu plătește bine.

Citește Romani 12:17-21

Ce faci când îți dorești răzbunare?

Dacă îți dorești răzbunare pentru că ai impresia că asta va pune capăt unei situații neplăcute, mai gândește-te o dată. Răzbunarea nu face decât să îți prelungească și să îți intensifice luptele. Tu lovești. Ei te lovesc la rândul lor. Apoi tu trebuie să îi lovești și mai tare.

Când cineva îți greșește – te lovește sau îți face o farsă ori te vorbește de rău pe la spate –, primul lucru pe care îl ai de făcut este să faci „ce este bine” și să trăiești „în pace cu toți oamenii”. În loc să cauți răzbunare, încearcă să rezolvi situația cu blândețe. S-ar putea ca persoana cu care te confrunți să nu dorească pacea, dar tu ar trebui să o cauți. Și dacă lucrurile nu se schimbă, lasă răzbunarea lui Dumnezeu. Iată de ce: Dumnezeu făgăduiește să răsplătească răul mai bine decât ai putea să o faci tu vreodată.

Un vechi proverb spune: „Cea mai bună cale de a scăpa de un dușman este să ți-l faci prieten”. Dacă vrei într-adevăr să te joci cu mintea dușmanilor tăi, iubește-i. Asta este singura ta speranță de a-i dezarma și a-i atrage de partea ta.

Dimpotrivă, dacă îi este foame vrăjmaşului tău, dă-i să mănânce; dacă-i este sete, dă-i să bea; căci, dacă vei face astfel, vei grămădi cărbuni aprinşi pe capul lui. Nu te lăsa biruit de rău, ci biruiește răul prin bine.
Romani 12:20,21

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor