EFEMERUL ZEU LLAM

Șșș – ascultă bătăile păgâne în tobă: BUM-bum-bum! BUM-bum-bum! Luminile puternice strălucesc dinspre Templul zeului Llam în timp ce închinătorii umblă pe cărările bătătorite, traversând jungla întunecată.

Închinătorii petrec ore întregi adunând jertfe înainte de a intra pe porțile templului. Fără jertfe, închinătorii pot numai să se plimbe pe marginile templului, admirând de la distanță bogățiile acestuia și sperând la ziua când se vor putea arunca în frenezia Templului zeului Llam. Templul atrage mulți închinători tineri, care adeseori trudesc în bucătăriile Templului zeului Llam pentru a pregăti ofrande generoase.

În templu, închinătorii își așază ofrandele pe mesele ceremoniale, unde darurile lor sunt înregistrate. Primesc, în schimb, niște zorzoane de prost gust ca dovadă a jertfei lor. În mod ciudat, acele zorzoane își pierd adeseori strălucirea odată ce sunt scoase din templu.

Tobele îi cheamă zilnic pe închinători, stârnind un fel de devoțiune care devine și mai puternică în timpul perioadelor speciale în Templul zeului Llam.

Dacă un mall (llam) ar scoate fum pe gură sau ar avea un idol la etajul cu mâncare, nu ar fi așa de greu de văzut că poate fi un templu al unui dumnezeu înșelător: banii.

Citește 1 Timotei 6:6-10,17-19

Care ar trebui să fie atitudinea ta cu privire la bani?

Luminile intermitente din mall, culorile, muzica, mâncarea, prietenii și lucrurile frumoase îți stârnesc entuziasmul. Sunt amuzante, ca târgurile din vremurile biblice, unde oamenii se adunau și unde cu siguranță Isus Se juca împreună cu alți copii.

Dar când îți consumi timpul, afecțiunea și energia căutând cele mai bune oferte, făcând planuri și evitând să împarți cu alții, atunci mallul tău favorit sau ansamblul tău favorit de magazine ți-a îndepărtat inima de la Dumnezeu și de la alte lucruri importante. Atunci locurile unde îți faci cumpărăturile au devenit un templu pentru hrănirea lăcomiei tale – nu un loc unde te duci la cumpărături pentru împlinirea nevoilor tale. Cere-I lui Dumnezeu să îți arate dacă lucrurile pe care le cumperi se potrivesc cel mai bine cu planul pe care l-a stabilit pentru tine sau dacă stai la rând pentru a-i aduce o jertfă zeului Llam.

Dacă avem dar cu ce să ne hrănim şi cu ce să ne îmbrăcăm, ne va fi de ajuns. Cei ce vor să se îmbogăţească, dimpotrivă, cad în ispită, în laţ şi în multe pofte nesăbuite şi vătămătoare, care cufundă pe oameni în prăpăd şi pierzare.
1 Timotei 6:8,9

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video