TRÂNTEȘTE CAPACUL TOMBERONULUI!

Matt arunca gunoiul în tomberoanele din spatele apartamentului său când a observat un teanc de reviste pentru adulți sub gunoi. De ce să tragă cu ochiul?

Găsești peste tot gunoi pentru minte. Pe internet, la televizor, în diferite filmulețe, în muzică, în jocurile pe calculator, în reviste, în cărți – se aseamănă cu niște tomberoane deschise, care te invită să le descoperi și să te joci în ele.

Unele mizerii sunt ușor de observat. Dar altele sunt gunoaie de genul „nu-cred-că-este-așa-de-rău”, pe care nu le observăm nici măcar când duhoarea lor ne sufocă – chestiuni legate de costumele de baie și telenovelele care ne distorsionează perspectiva asupra iubirii și a sexului, vedetele care ne fac să ne simțim inferiori dacă nu le imităm, oamenii bogați și faimoși care ne fac să simțim o dorință continuă de a cumpăra din ce în ce mai multe lucruri. Filmele și televizorul pot face ca violența și furia să pară moduri bune de a rezolva anumite situații, iar reclamele care strălucesc în jurul nostru ne fac să fim plictisiți de viața reală. (La urma urmei, viața este rareori la fel de amuzantă ca o reclamă la bere în care oamenii se zbenguie la o petrecere pe plajă sau la fel de palpitantă ca o reclamă la sucurile carbogazoase.)

Toate aceste imagini par să spună că viața este mai ușoară și mai fericită fără Dumnezeu. Când a fost ultima oară când a apărut Dumnezeu într-o reclamă?

Citește Filipeni 4:8

Care sunt lucrurile pe care ar trebui să le privești, să le asculți și la care să te gândești?

Nicio persoană în toate mințile nu își petrece ziua jucându-se într-un tomberon de gunoi. Mulți oameni însă se joacă cu gunoiul minții, adeseori din nevoia de prieteni, de a evada sau de a simți un oarecare entuziasm. Este nevoie de curaj pentru a trânti capacul tomberonului și a te duce să te joci altundeva – a intra pe un website mai bun, a schimba canalul, a asculta de un alt grup, a găsi un alt video, a schimba revista – dar asta ne îndeamnă Biblia să facem.

Ar trebui să ne ocupăm mințile cu orice lucru bun, demn de laudă, adevărat, drept, curat, vrednic de iubit și de cinste. Citește din nou aceste cuvinte. Cât din ceea ce citești, asculți și gândești în timpul unei zile trece acele teste? Ce faci pentru a trânti capacul deasupra acelor lucruri care nu trec testul și a fi deschis pentru cele care îl trec?

Tot ce este adevărat, […] vrednic de cinste, […] drept, […] curat, […] vrednic de iubit, […] vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească.
Filipeni 4:8

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor