CA EL SAU DELOC

– Vrei să stai aici sau să intri? te întreabă tatăl tău.

– Stau aici. Lasă-mi însă cheile.

De îndată ce tatăl tău este în afara razei tale vizuale, te muți pe scaunul șoferului, aranjezi oglinzile și miști volanul. Și, cel mai important, găsești postul tău de radio preferat. Te lași pe spate în tronul tău. Este un moment de bucurie în parcarea supermarketului.

În opt luni și unsprezece zile te vei răzbuna pe lume pentru că a trebuit să repeți un an de grădiniță: îți vei lua permisul de conducere cu un an înaintea tuturor prietenilor tăi. Așteptarea este lungă, dar ai nevoie de timp pentru a-ți convinge părinții să renunțe la decapotabila familiei și să cumpere o mașină mai pe stilul tău.

Condusul este visul tău. Așadar, unde o să mergi?

Citește Psalmii 16:11

Ce promite Dumnezeu atunci când mergi pe calea Lui?

Ai mijlocul de transport. Care este destinația?

Ai libertate. Unde vrei să ajungi?

Poate vrei să mergi cu viteză pe drumuri întortocheate. Ar fi într-adevăr o experiență dacă vrei să te arunci într-o prăpastie cu o mașină care nu este făcută pentru zbor.

Dumnezeu plănuiește pentru tine o cale mai bună și mai blândă dacă Îl cunoști. Să presupunem că te încrezi în Domnul cu toată inima ta – spre deosebire de oamenii care nu știu sigur ce vor (Iacov 4:8). Nu te încrezi numai în mintea ta. Cauți călăuzire la Cel mai înțelept. Rezultatul? Dumnezeu îți dă puterea să gândești repede și bine.

Un alt mod de a pune problema: Recunoști că în comparație cu Dumnezeu nu ești înțelept. Respecți modul în care Dumnezeu evaluează binele și răul. Alegi calea Lui. Din nou – rezultatul? Este bine pentru trupul și sufletul tău să urmezi calea lui Dumnezeu.

Calea lui Dumnezeu este plină de bucurii și plăceri, dar nu este lipsită de obstacole. Modul lui Dumnezeu de a te disciplina te zdruncină și te obligă să rămâi cu ochii la drum, dar tot este mai bine decât să derapezi.

Poți alege să te arunci cu mașina în prăpastie. Dar când alegi calea lui Dumnezeu în locul căii tale, descoperi drumul care duce la viață.

Îmi vei arăta cărarea vieţii; înaintea Feţei Tale sunt bucurii nespuse şi desfătări veşnice, în dreapta Ta.
Psalmii 16:11

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor