POVESTEA UNUI CREDUL

Așa-numiții oameni de știință în halate albe te pun în temă înainte de începerea experimentului.

– Testăm un nou tip de pungi pentru sandvișuri, te informează. Am făcut o pungă suficient de mare încât să te poți strecura în ea. Te vom sigila, te vom pune în cușcă cu un tigru mâncător de oameni și vom vedea ce se întâmplă. Stai liniștit, nu o să se întâmple nimic. Vei fi în siguranță. Noua noastră pungă este perfect ermetică, așa că tigrul nu te va mirosi. Și tigrii nu mănâncă ce nu pot mirosi. Ai vreo întrebare? adaugă ei.

Una singură.

Ești oare într-atâta de credul? Ți-ai încredința viața unei pungi pentru sandvișuri?

Citește Romani 16:17-20

De ce anume i-a avertizat Pavel pe romani să se ferească?

Televizorul spune să ai încredere că un prezervativ îți va păzi viața. Reclamele, prietenii, presa, chiar și unii doctori, profesori, pastori și părinți te sfătuiesc să accepți mai puțin decât ceea ce a stabilit Dumnezeu.

Sunt ca oamenii în privința cărora Pavel i-a avertizat pe romani. Nu vor ceea ce este cel mai bine pentru tine. Vor să te atragă în neascultarea lor, în urmarea poftelor rele în locul lui Dumnezeu, care este desăvârșit în înțelepciune (Psalmii 139:1-12) și în iubire (Psalmii 145:17,18).

Pavel spune să fugim de oamenii care încearcă să ne arunce în cușca tigrilor. Dar uneori nici nu îți dai seama că ești prins în cușcă. Nimeni nu ți-a spus vreodată clar cum să distingi binele de rău.

Amintește-ți ce a stabilit Dumnezeu că este cel mai bine: Dumnezeu a făcut sexul pentru a fi împărtășit între un soț și o soție, pentru ca aceștia să fie uniți din punct de vedere fizic și emoțional (Geneza 2:22-24).

Fugi de restul: Sexul nu este pentru oamenii care nu sunt căsătoriți. Sexul nu este un joc de petrecere. Sexul nu este o provocare sau o competiție ca să ai parte de cât mai mult. Contactul sexual nu este pentru oamenii de același sex. Sexul inventat de Dumnezeu nu este egoist, dureros, violent sau manipulator. Sexul nu este ceva care se petrece între un adult sau un adolescent și un copil. Sexul nu este un sport pe care îl privești la televizor sau într-o revistă.

Tipul de sex gândit de Dumnezeu nu este niciodată murdar. Este intim, dar niciodată ceva ce trebuie ținut secret sau de care să îți fie rușine să vorbești cu un adult în care te încrezi.

Nu fi credul! Nu lăsa pe nimeni să te arunce în cușca unui tigru!

Căci astfel de oameni nu slujesc lui Hristos, Domnul nostru, ci pântecelui lor.
Romani 16:18

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor