PRĂJITOR DE PÂINE CARE FUNCȚIONEAZĂ CU ENERGIE NUCLEARĂ

Frumusețea pe care ai cunoscut-o în a doua zi a taberei de vară te face să transpiri. Vă țineți de mână lângă focul de tabără și vă strecurați brațele unul în jurul celuilalt în timp ce ascultați focul cum trosnește. Tu decizi că vrei să vă sărutați pe terenul de baschet, locul de întâlnire al tuturor din tabără după ora de stingere. Vrei primul tău sărut adevărat. Foarte tare. Noua ta prietenă ezită, apoi spune „nu”.

Ce faci? Ai de ales: (a) răpești cea mai apropiată persoană de sex opus și o legi pe terenul de baschet; (b) te prefaci că sărutatul te plictisește; (c) te duci la atelierul de lucru manual și îți faci o brățară a prieteniei sau (d) scuipi la picioarele persoanei care te-a respins.

Citește Evrei 13:4

Dumnezeu a făcut ca sexul să fie minunat. Cât de minunat?

Dacă ai nota experiențele omenești de la zero la zece, o baie cu uscătorul de păr în apă ar primi cu siguranță un zero – dureroasă, usturătoare și mortală. Dumnezeu vrea ca sexul să fie total opusul. Dar sexul este minunat numai pentru cei care așteaptă.

A ține căsătoria în toată cinstea și patul nespurcat înseamnă a păstra raporturile sexuale și afecțiunea fizică intensă care le precedă pentru căsătorie. Sexul este cadoul de nuntă al lui Dumnezeu pentru un bărbat și o femeie care își pecetluiesc iubirea printr-o făgăduință publică de a rămâne împreună pe viață.

Darul lui Dumnezeu este mai fierbinte decât un prăjitor de pâine alimentat cu energie nucleară.

Nu vrei să îl pornești acum. Sărutul pornește o reacție în lanț, pe care Dumnezeu a făcut-o să culmineze cu o explozie incredibilă. Dacă pui combustibil în reactor acum – în gândurile tale, prin lucrurile la care privești și pe care le asculți, prin săruturi pasionale, prin scopurile pe care ți le stabilești –, vei stârni un accident nuclear pe care nu vei avea cum să îl oprești.

Focul și materialele radioactive care rezultă din încălcarea poruncilor lui Dumnezeu sunt mortale. Îți faci griji cu privire la concepție – crearea unui bebeluș. Te supui la riscul unor infecții. Te confrunți cu respingere atunci când relația se încheie. Și nu vei trece neobservat. Îți va afecta cea mai importantă relație – prietenia ta cu Dumnezeu.

Ce poți face atunci? O altă opțiune: (e) Pune-ți niște întrebări: De ce vrei să te duci pe terenul de baschet? După ale cui reguli joci?

Nu te strădui așa de tare să obții primul tău sărut. Așteaptă-l pe cel mai bun!

Căsătoria să fie ţinută în toată cinstea şi patul să fie nespurcat, căci Dumnezeu va judeca pe curvari şi pe preacurvari.
Evrei 13:4

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor