PERSOANE ATRĂGĂTOARE

Jessica auzi în mintea ei o voce. Nu ar trebui să studiezi?

– Presupun, a răspuns Jessica. Dar ce fac acum este mult mai interesant.

Ce este mai interesant decât matematica?

– Decupez poze cu băieți plini de mușchi, ca să le lipesc pe perete.

De ce?

– Le admir calitățile date de Dumnezeu.

Ce crezi despre băieții cărora le pasă doar de aspectul unei fete?

– Sunt atât de superficiali. Eu nu sunt ca ei. Nu îmi curg balele.

Cum crezi că s-ar simți băieții din imagini la gândul că tu te holbezi la ei?

– Le place să fie priviți. Îi vreau. Și sunt toți ai mei.

Citește 1 Tesaloniceni 4:1-8

Ce înseamnă să îți stăpânești vasul?

Nu alergi prin supermarket încercând toate sortimentele de sucuri și storcând toate fructele. Nu deschizi o cutie de cereale, mănânci din ea și arunci restul pe podea.

Toată lumea știe că nu te comporți așa când ieși la cumpărături. Nu guști, nu iei și nu strici ce nu îți aparține. Tesalonicenii, însă, credeau că, atunci când venea vorba de sex, puteau jefui supermarketul, puteau încerca înainte să cumpere, puteau încerca dragostea sexuală înainte de căsătorie (ceea ce se numea „curvie”) sau în afara căsătoriei („preacurvie”).

Pavel le-a spus să se controleze. O notă de subsol care se găsește în multe Biblii explică faptul că Pavel le-a poruncit să „învețe cum să își găsească o soție” într-un mod care să Îl facă pe Dumnezeu fericit. Orice alt mod nu Îl rănește numai pe Dumnezeu, ci și pe viitorul lor partener de viață. (La asta se referă Pavel când spune „nimeni să nu fie cu vicleşug şi cu nedreptate în treburi faţă de fratele său”.)

A căuta un băiat sau o fată atrăgătoare într-un mod sfânt și onorabil înseamnă să nu tratezi acea persoană ca pe un obiect (Iov 31:1). Vorbești cu respect despre ea (Efeseni 5:3,4) și te ferești atunci când cealaltă persoană încearcă să te atingă într-un mod necorespunzător.

Probabil că nici nu realizezi că te afli la cumpărături în căutarea unui soț sau a unei soții. Dar te maturizezi – ceea ce înseamnă că ai intrat în supermarket. Mai ai de așteptat până când ajungi la casă. Dar ai grijă cum folosești produsele!

Voia lui Dumnezeu este […] să vă feriţi de curvie.
1 Tesaloniceni 4:3

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video