ÎNCÂNTARE PURĂ

La ora de sport, băieții așteptau proba de tracțiuni. Mark se felicită.

Ce sincronizare! Este perfect. Mark știa că putea să facă mai multe tracțiuni decât oricare alt băiat. Fetele își susțineau probele la numai câțiva metri distanță. Julie mă poate vedea. O să creadă că sunt atât de tare.

– Mark! strigă profesorul de sport. Tu urmezi.

Tadd, bătăușul clasei, îl ridică pe Mark să se prindă de bară.

– Hei, Markie! spuse Tadd. Julie se uită spre tine. Fă-o mândră!

Julie s-a întors când și-a auzit numele. Mark făcu o tracțiune. Două tracțiuni, trei. Băieții începură să numere:

– PATRU! CINCI! ȘASE! ȘAPTE!

Apoi Tadd i-a tras pantalonii de sport în jos.

Mark era terminat.

Citește Isaia 62:1-5

Crede Dumnezeu vreodată că ești lipsit de valoare?

Băieții nu visează de obicei la ziua nunții lor. Cu siguranță nu se văd îmbrăcați în alb din cap până în picioare, mergând ușor spre altar pe notele marșului nupțial, smulgând sunete de admirație din partea oaspeților rămași cu gura căscată.

Dar chiar dacă ești băiat, ar trebui să îți întipărești în minte acea imagine cu o mireasă frumoasă. Dumnezeu te prețuiește – băiat sau fată – la fel cum un mire își prețuiește mireasa. Nicio mireasă nu este urâtă pentru mirele ei. Niciun mire nu spune:

– Întoarce-te în mlaștină și repară-ți fața!

Niciun mire nu stă la altar gata să își schimbe mireasa cu altcineva din biserică. Dumnezeu te place – și te iubește – chiar și atunci când nimeni altcineva nu o face (Romani 5:8).

Poporul lui Dumnezeu – Israelul din vechime, numit „Sion” și „Ierusalim” aici – era numit „părăsit” și „pustiu” de vrăjmașii lor. Dumnezeu a dat însă poporului Său numele de „Plăcerea Mea este în ea” și „Măritată”.

Dumnezeu făgăduiește că și atunci când ești batjocorit, părăsit sau respins, tot reflecți slava Lui strălucitoare. Ești „o cunună strălucitoare în mâna Domnului”. Și El promite că va veni o zi când toți te vor vedea așa cum o face El.

Căci Domnul Îşi pune plăcerea în tine […] cum se bucură mirele de mireasa lui, aşa Se va bucura Dumnezeul tău de tine.
Isaia 62:4,5

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor