TACHINATĂ LA MASĂ

– Conner și Cassie în copac se sărută înfocat, spune Jenni, care este așezată vizavi de Cassie la masă. I-am văzut ținându-se de mână în parc.

– Tată, spune-i să se oprească, îl imploră Cassandra. Te-am rugat frumos. Nu am spus:„Taci!”

– Ce este asta? mama ei afișează un zâmbet în timp ce scoate un bilețel mototolit. Am această mică dovadă pe care am găsit-o în buzunarul de la blugii lui Cassie. Scrie aici: „Te iubesc, Conner”. Cu o inimioară la sfârșit. Mie-mi pare dragoste adevărată.

I se pare că este amuzantă? Cassandra vrea să se ascundă sub masă și să iasă pe ușă, direct în stradă, sub roțile unui camion.

Nu poate să spună ce simte: Nu mai sunt un copil, mamă. Nu râde de mine. Conner este un băiat drăguț. Îmi place de el. Știe deja ce va spune mama ei: „Sigur că da, draga mea. E atât de drăguț.”

Citește 1 Corinteni 13:4-8

Cum arată dragostea adevărată?

Îți place de cineva. Decideți să vă cuplați. Vă țineți de mână, ca să arătați că sunteți împreună. Împărțiți același dulap la școală. La școală vă scrieți bilețele, și acasă sunteți mereu cu telefonul în mână. Oamenii se așteaptă să fiți mereu împreună. Unii vă spun chiar că e vremea să vă sărutați sau să vă atingeți unul pe altul.

Așadar, ce este dragostea? Cum o arăți? Cum o accepți?

Sentimentele sunt doar o parte din dragoste. O relație însă nu va rezista pe baza furnicăturilor. Dragostea este numai parțial fizică. Dar cea mai mare parte a dragostei fizice este interzisă până la căsătorie. Dragostea adevărată înseamnă mai mult decât atât. Dragostea adevărată este un angajament în atitudine și acțiuni de a face întotdeauna tot ce poți pentru binele celeilalte persoane.

Este însă mai greu de spus ce este dragostea decât ce pare că este. Oamenii care se iubesc unii pe alții învață să fie buni și răbdători. Evită invidia sau lauda. Se învață unul pe altul cum să se gândească la sentimentele celuilalt și cum să caute binele celuilalt. Se străduiesc să fie înceți la mânie și să uite relele care li se fac. Oamenii care se iubesc cu adevărat ascultă de Dumnezeu. Se protejează unul pe altul, au încredere unul în altul și sunt acolo unul pentru celălalt.

Sună matur? Nu chiar. Așa ar trebui să acționeze toți oamenii. Și poți începe să exersezi lucrul acesta încă de pe acum (Galateni 5:22,23).

[Dragostea] acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul. Dragostea nu va pieri niciodată.
1 Corinteni 13:7,8

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video