E DESTUL DE DRĂGUȚĂ

– Nu te uita, i-a spus Mitch lui Ryan. Iar umblă după tine.

Ryan știa exact despre cine era vorba: Ki Nda Kyut, noua elevă de la ei din școală. Oriunde mergea Ryan, Ki Nda era acolo să îi zâmbească.

– Vrea să se mărite cu tine, îl tachină Mitch. Ryan nu spuse nimic.

Ki Nda se holba într-adevăr destul de mult la Ryan. Pe Ryan nu îl deranja. Apoi au apărut zvonurile că lui Ryan îi plăcea de Ki Nda Kyut. Asta îl deranja.

– Trebuie să stai departe de ea, l-a avertizat Mitch. Nu știi că nimănui nu-i place de ea? Tuturor le place de sora ei, Ree Li.

Așa că, într-o zi, când Ki Nda mergea după el la ore, a strigat la ea:

– Nu mă mai urmări!

Ki Nda a fugit plângând. Acum nici nu se mai uită înspre Ryan.

Dar Ryan tot mai crede că este destul de drăguță.

Citește Proverbele 30:18,19

De ce se îndrăgostesc băieții mai exact?

Fetele obișnuiau să se ferească de băieți. Acum îi urmăresc. Băieților le era frică de microbii fetelor. Acum vor să se îmbolnăvească. Într-adevăr, unele fete sunt în continuare la fel de neinteresate de băieți, și unii băieți încă mai caută să le sperie pe fete. Este în regulă. Mai devreme sau mai târziu, o picătură de curiozitate față de sexul opus se transformă într-un potop de fascinație. Cum o să îi faci față?

Dragostea este ușor de apreciat, dar greu de înțeles. Este ca un restaurant despre care toată lumea spune că are mâncare grozavă, dar fiecare persoană are un alt fel de mâncare favorit. Fetele și băieții sunt atrași unii de alții în moduri incredibile, ca un vultur care zboară pe cer, un șarpe care se târăște pe stâncă sau o corabie care plutește pe mare.

Nu vei ști niciodată exact cum se întâmplă.

Dar este timpul să încerci. Te vei îneca dacă nu știi că Dumnezeu are planuri clare despre cum vrea El să relaționezi cu sexul opus.

Dumnezeu nu Se sfiește. Biblia este clară. Și acele părți din Biblie care vorbesc despre cum ar trebui să relaționeze fetele și băieții nu au fost scrise de călugări închiși fără partenere în mănăstiri. Au fost scrise de Cel care înțelege dragostea cel mai bine (1 Ioan 4:7,8).

Trei lucruri sunt mai presus de puterile mele şi chiar patru pe care nu le pot pricepe: urma vulturului pe cer, urma şarpelui pe stâncă, urma corabiei în mijlocul mării şi urma omului la o fată.
Proverbele 30:18,19

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor