EL ARE PLANURI PENTRU TINE

– Mamă, aș vrea să mă duc pe munte cu grupul de tineret al lui Allison, a spus Kristi încet. Va fi chiar după ce terminăm școala. Nu costă mult și se duc mai mulți copii.

– Vrei să faci ce? a râs mama ei. Lasă-mă să văd.

I-a luat broșura din mână.

– Cât de departe? În munți?

– Știu, a rugat-o Kristi. Știu că va fi greu, dar vreau să încerc.

– Scoate-ți ideea asta din cap, a izbucnit mama ei. Ai muri acolo. Cine îți va târî trupul înapoi?

După ce s-a oprit din râs, mama ei a continuat:

– Știi, asta nu este decât o altă idee tâmpită de-a ta. Nu ești bună de nimic. Poate că dacă te-ai prăbuși undeva în pădure, ai înțelege lucrul acesta. Nu vei însemna niciodată nimic.

Este groaznic să ți se spună că ești lipsit de valoare și să fii aruncat. La urma urmei, până și gunoiul ajunge să fie reciclat. Până și acela are un viitor.

Citește Ieremia 29:11

Cât de măreț este viitorul tău atunci când Îl cunoști pe Dumnezeu?

Dacă nu ai nicio speranță, vei căuta alinare oriunde o poți găsi, chiar și în moduri care te îngroapă de viu. Vei căuta răzbunare pentru a le arăta tuturor cât de rău poți fi.

Când poporul lui Dumnezeu trecea prin cele mai grele momente – fusese luat prizonier și dus într-o țară îndepărtată –, Dumnezeu le-a dat speranță oamenilor care se simțeau ca niște gunoaie uitate. Credeau că erau pierduți, dar El Se gândea la viitorul lor. Dumnezeu avea în plan să îi facă să prospere.

Dumnezeu nu promite să te facă miliardar sau să te scape de orice boală ori greutate. Dar chiar și atunci când credința în Dumnezeu aduce vremuri dificile, merită să aștepți viitorul alături de El. Proverbele 3:5,6 spune în felul următor: „Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările.”

Nu trebuie să aștepți ca Dumnezeu să îți repare viața. Viitorul tău strălucitor începe acum dacă rămâi aproape de El.

„Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi”, zice Domnul, „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”.
Ieremia 29:11

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor