ANTRENORUL SUPREM

Cu bâta de baseball în mână, antrenorul aruncă mingea în aer și o lovi spre câmpul drept. Rob alergă cât de tare putu, dar mingea tot i-a trecut peste cap și a aterizat pe pământ înainte să o ajungă.

– Întoarce-te imediat! a strigat antrenorul, în timp ce Rob alerga spre bază. Cine o să prindă mingea dacă tu nu o faci, Robby? întrebă antrenorul sarcastic.

– Nimeni, domnule.

– Fă cincizeci de flotări. ACUM!

Rob a făcut cincizeci de flotări și a plecat iarăși spre câmpul drept. Dar apoi a ratat o aruncare scurtă și una joasă i-a trecut printre picioare. Fusese o după-amiază nasoală – multe greșeli, multe flotări.

Citește Romani 12:2

Cum te schimbă Dumnezeu în bine?

Fiecare creștin începe ca un jucător de baseball care are nevoie să învețe abilitățile de bază ale unui jucător. Niciunul dintre noi nu este perfect.

De fapt, avem nevoie de mult ajutor. Fără Hristos, avem șepcile trase peste ochi. Umblăm împleticindu-ne, incapabili să distingem binele de rău – și nu putem să urmărim mingea adevărului lui Dumnezeu. Nu mai suntem în formă – aproape morți – și am uitat cum e o viață trăită așa cum vrea Dumnezeu. Nu înțelegem jocul vieții – credem minciuna că răul ne va face scandalos de fericiți și tânjim tot mai mult după lucruri din ce în ce mai rele.

Dumnezeu Se uită la noi și ne spune că lucrurile trebuie să se schimbe. Când venim la Hristos, renunțăm la gândurile și acțiunile rele ca la niște uniforme ponosite și transpirate și adoptăm noua viață creată de Dumnezeu. Procesul acesta începe când devenim creștini și continuă până când ajungem în ceruri.

Și iată vestea bună: Dumnezeu nu este un antrenor nesuferit, care așteaptă să greșești pentru a putea țipa la tine, a te putea da afară din echipă sau a te pedepsi cu flotări în timp ce el privește cu un zâmbet răutăcios. El lucrează schimbând modul în care gândești și simți.

Te schimbă din interior spre exterior, învățându-te că, pe termen lung, păcatul nu te face fericit nici pe tine, nici pe El, și nici pe restul lumii. Atunci Îi poți răspunde lui Dumnezeu din iubire, și nu din frică.

Dumnezeu te respectă. Nu strigă la tine. Știe că ți-a dat un creier.

Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi prin înnoirea minţii voastre.
Romani 12:2

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor