SEMNUL

O ploaie rece de noapte cade peste tabăra rebelilor din afara palatului regelui. Tu și alți doisprezece luptători de gherilă vă încălziți lângă un foc, așteptând singura masă pe ziua aceea – supă de scoarță de copac.

Anii de luptă te-au făcut atât dur, cât și obosit. Dincolo de porțile palatului, poți vedea luminile strălucitoare și poți auzi sunetele unei petreceri. Pe poartă este lipit un semn pe care scrie: BINE AȚI VENIT! LĂSAȚI-VĂ ARMELE AFARĂ! LA MIEZUL NOPȚII VA AVEA LOC UN OSPĂȚ REGAL. VENIȚI DEVREME!

– Ce credeți că înseamnă semnul acela? întrebi cu voce tare.

– Este exact lucrul împotriva căruia luptăm, șuieră comandantul vostru. Semnul este o minciună. Regele ne urăște. Altfel, de ce am sta afară să murim de foame?

– Atunci de ce nu sunt porțile încuiate? întrebi.

– Este o păcăleală. O capcană.

Amărăciunea din vocea comandantului îți dă fiori.

– Nu începi să crezi în semnul acela, nu-i așa? Își încarcă arma automată și umple semnul de gloanțe. Mâine vom încerca iarăși să luăm palatul cu asalt.

Citește Psalmii 5:4-8

Ce crede Dumnezeu despre oamenii care se răzvrătesc împotriva Lui?

Unii vrăjmași ai lui Dumnezeu sunt ușor de identificat, ca și cum ar umbla cu lansatoare de rachete. Relele lor – păcatele lor – sunt evidente: luptă, omoară, mint sau fură. Folosesc sexul în mod greșit. Își nesocotesc părinții și își bat frații sau surorile. Sau își strică trupurile folosind alcool și droguri.

Păcatele altor oameni sunt mai greu de văzut. Biblia spune că până și oamenii drăguți care sunt politicoși la exterior pot fi putrezi în interior. Poate au o atitudine rea față de Dumnezeu – refuzând să se închine în fața măreției Lui sau să Îi laude bunătatea desăvârșită. Oamenii își fac propriile planuri în viață și nesocotesc înțelepciunea lui Dumnezeu. După acest standard, Dumnezeu spune că toate ființele omenești au greșit și au păcătuit – inclusiv tu. Toți suntem niște răzvrătiți (Romani 3:23).

Dumnezeu nu poate suporta răul. Pentru că ne-am răzvrătit, am fost dați afară din palat (Geneza 3:22-24). Dar Dumnezeu nu ne urăște. El ne vrea aproape de El. Și este vina noastră dacă stăm afară în frig, pentru că Dumnezeu a găsit o cale de a ne primi înapoi.

Lasă-ți armele și intră la petrecere!

Tu nu eşti un Dumnezeu căruia să-I placă răul.
Psalmii 5:4

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor