URA!

Prin pereții subțiri, Britney auzise ce nu trebuia să audă. Consilierul școlar le spunea părinților ei că, dacă rezultatele ei la învățătură nu se îmbunătățeau până la sfârșitul anului, Britney avea să rămână repetentă.

Răspunsul părinților i-a rămas întipărit în minte:

– Știm că a avut probleme, s-au scuzat ei. Este un pic mai înceată.

Înceată? se gândi Britney. De ce nu spun pur și simplu că sunt proastă.

În momentul acela, Britney hotărî o dată pentru totdeauna că nu avea să mai permită nimănui să o mai numească proastă vreodată. A început să studieze cu lanterna sub plapumă noaptea târziu și și-a pus alarma să sune la 5 dimineața. Voia cele mai mari note la fiecare materie. Nota 9,50 nu era de ajuns; se critică aspru pentru că nu luase 10.

Citește Ioan 4:34

Care ar trebui să fie țelul tău în viață?

Poate că îți place ca ceilalți să râdă de tine: Te împleticești când alergi. Porți aceeași cămașă mereu. Răspunsul tău a fost unul de doi bani. Transpiri cu găleata atunci când vorbești în fața clasei.

Sau poate că nu.

Nu este nimic greșit în a vrea să alergi mai repede, să iei note mai bune, să te îmbraci mai curat sau să vorbești mai bine. Problema apare dacă ai impresia că, dacă o să câștigi o cursă de alergat, dacă îți aranjezi părul perfect sau dacă nu porți niciodată aceeași îmbrăcăminte de două ori, ești mai acceptabil și mai valoros în ochii tăi, ai altora sau ai lui Dumnezeu.

Isus știa că există un singur scop important în viață – și că, dacă avea în minte acel scop, toate celelalte lucruri se vor aranja de la sine. Țelul Lui principal era să facă întru totul ce dorea Tatăl Său, „voia” Lui. Isus nu voia nimic altceva. Și același lucru este valabil în dreptul nostru. A pune orice altceva mai presus de voia lui Dumnezeu înseamnă a ne mulțumi cu puțin.

Este o problemă dacă pentru tine contează orice altceva mai mult decât voia Tatălui: te-ai oprit din urmărirea unui scop bun și, în schimb, ești fugărit de un cowboy cu ochi nebuni, care are în mână un fier încins. Dacă ai impresia că inteligența, banii și frumusețea sunt cele mai importante lucruri pe care le-ai putea avea vreodată, să știi că ai fost înfierat cu o atitudine care nu vine de la Dumnezeu. Ai fost ars.

Isus le-a zis: „Mâncarea Mea este să fac voia Celui ce M-a trimis şi să împlinesc lucrarea Lui.”
Ioan 4:34

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor