NU TE POȚI ASCUNDE

Nu. Simți un gol în stomac. Nu au făcut-o. Ai fost plecat numai un minut. Nu. Nu aveau cum! Dar au făcut-o. Au plecat fără tine.

Toată lumea din clubul de schi de la școală își încărcase bagajele în mașină pentru a pleca la schiat, dar tu te-ai gândit că ai timp să fugi la toaletă. Când ai ieșit, toți plecaseră. Nimeni nu observase lipsa ta.

Ce fac acum? Aș putea suna acasă și să îi felicit pe mama și pe tata pentru că sunt mândrii părinți ai unui rebut social – poate școala are un abțibild pe care îl pot lipi pe mașină ca să le spună tuturor lucrul acesta. Nu, așteaptă. M-aș putea rostogoli afară în zăpadă astfel încât să mă ud, apoi m-aș putea ascunde în baie pentru următoarele șase ore și aș putea ieși când se întorc toți ceilalți. Dacă am grijă, îi pot face pe toți să creadă că am fost cu ei. Da, ăsta este planul.

Citește Psalmii 139:1-10

Unde te poți ascunde de Dumnezeu când te simți abandonat și părăsit?

Dumnezeu veghează întotdeauna asupra ta, dar uneori nu vrei să fii văzut. S-ar putea să fii îngrozit de ideea că Dumnezeu știe tot ce gândești, aude tot ce spui și vede tot ce faci. Poate te simți ca un infractor suspect – căruia FBI-ul îi plantează microfoane și pe care îl urmărește și îl fotografiază – sau ca un condamnat urmărit printr-un transmițător radio care îi este legat de gleznă. Nu ai unde să te ascunzi.

 Nu trebuie să te simți așa.

Faptul că Dumnezeu te cunoaște întru totul înseamnă că știe întotdeauna unde ești. Știe lucruri banale, cum ar fi evoluția coșului pe care îl urmărești. Înseamnă și că știe lucrurile importante, precum problemele, rănile și nevoile tale. Pentru că Dumnezeu te cunoaște întru totul, te poate călăuzi cu înțelepciunea Lui desăvârșită. Pentru că Dumnezeu este peste tot, te poți odihni la adăpostul protecției Sale.

Dumnezeu nu este un agent FBI care îți urmărește fiecare mișcare, ca să te prindă greșind. Și nici Moș Crăciun, care face o listă și o verifică de două ori. Dumnezeu nu stă la pândă. Lui Dumnezeu Îi pasă. Spune că ești important, mai ales pentru El.

Îți este cel mai bun prieten și este mereu chiar lângă tine. Nu va pleca niciodată fără tine.

Știi când stau jos şi când mă scol şi de departe îmi pătrunzi gândul. Ştii când umblu şi când mă culc şi cunoşti toate căile mele.
Psalmii 139:2,3

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor