CAPODOPERĂ

– Bradon! Jeremy! Tadd! Andy!

Consilierul cabanei îi trezi pe copiii aflați în grija lui.

– Îmbrăcați-vă, domnilor, o să urcăm pe munte!

La început, băieții s-au întrebat de ce îi trezea Jason la trei dimineața în ultima noapte de tabără. Apoi au început să se îngrijoreze cu privire la planul lui de a se răzbuna pe ei pentru cât de obraznici fuseseră în săptămâna aceea.

Cei patru au mers împleticindu-se prin pădure în spatele lui Jason până când s-au oprit pe malul unui lac. Cerul era plin de stele.

Jason le-a spus să se așeze și să se bucure de priveliște. Era pentru prima dată în săptămâna aceea când băieții erau tăcuți.

– Te face să te simți mic, nu-i așa? a întrebat Jason după câteva minute.

Băieții nu au spus nimic. Jason a mai așteptat puțin înainte să adauge:

– Dumnezeu a pictat un cer incredibil, nu-i așa? Dar nici nu se compară cu ceea ce a făcut Dumnezeu atunci când v-a sculptat pe voi. Băieți, trebuie să încetați să vă mai comportați ca niște mingi de noroi. Sunteți mult mai mult decât atât.

Citește Psalmii 8:1-9

Ce crede Dumnezeu despre oamenii pe care i-a creat?

Nu are niciun rost să te lauzi – că poți să sari mai sus decât alții, că notele tale sunt mai mari, că hainele tale sunt mai elegante, că arăți mai bine. Dumnezeu deține totul. El este cel mai bun la orice. Și nu avem nimic bun care să nu vină de la El (1 Corinteni 4:7). În comparație cu Dumnezeu, Făcătorul și Stăpânul tuturor lucrurilor, suntem doar niște pete de noroi.

Dar Dumnezeu nu gândește astfel despre ființele omenești. El ne-a creat pentru a-I reflecta măreția, la fel cum Luna – care nu are lumină proprie – reflectă lumina Soarelui. El ne-a dat fiecăruia privilegiul de a-L cunoaște, a-L asculta și a ne închina Lui, Dumnezeul universului. Le-a dat ființelor omenești responsabilitatea de a conduce lumea aceasta.

Nu ar fi dat această sarcină unor pete de noroi.

Probabil te uiți la lucrurile pe care le creezi – un vas de lut la ora de arte, un suport de șervețele de la magazin, un eseu la engleză – și te gândești că sunt proaste. Dar Dumnezeu a fost foarte mulțumit atunci când te-a creat (Geneza 1:31).

Așa că nu ești doar noroi. Ești capodopera lui Dumnezeu.

Când privesc cerurile – lucrarea mâinilor Tale –, luna şi stelele pe care le-ai făcut, îmi zic: Ce este omul, ca să Te gândeşti la el? Şi fiul omului, ca să-l bagi în seamă?
Psalmii 8:3,4

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor