DE UMPLUTURĂ

Sheena mormăi în gândul ei, văzându-i pe copiii din parc cum aleg echipele. Copiii ăia mă enervează atât de tare! Îi lasă întotdeauna pe dinafară pe cei mici. Când era mică, Sheena era întotdeauna ultima aleasă. După ce a mai crescut, nu a mai fost aleasă deloc.

Dar acum putea face ceva în această privință. Lui Sheena îi plăcea un lucru la slujba ei de voluntar în parc: faptul că putea să îi ajute pe copiii mici și timizi care erau călcați în picioare, așa cum fusese și ea mereu. Nu putea să joace baseball – mai ales nu cu copiii de o vârstă cu ea – dar știa cum să îi adune pe copiii care nu fuseseră aleși și să înceapă un joc de fotbal extraordinar.

Sheena se uită la minge, apoi la copiii din jurul ei. Nu erau de umplutură. Și nici ea nu era.

Citește 1 Corinteni 12:14-21

Suntem toți diferiți – este acesta un lucru bun sau rău?

Poate că te uiți în jur și ajungi la concluzia că joci singur în propria ligă. Ești primul, cel mai bun, cel mai important, cel mai nou. Prea mândru. Sau poate ești la cealaltă extremă – te simți lipsit de valoare și lăsat pe dinafară. De-a dreptul umilit.

Trupul tău nu ar funcționa cum trebuie dacă toate părțile ar fi la fel. O ureche nu poate vedea. Un ochi nu poate auzi. Nu umbli în mâini și nu mănânci cu picioarele. Nicio parte nu este mai bună decât cealaltă. Niciuna nu este de rezervă.

Dumnezeu i-a adunat pe creștini ca să fie „trupul lui Hristos”. Nu putem funcționa fără darurile pe care Dumnezeu le-a pus în fiecare dintre noi – darul slujirii, darul învățării, al conducerii, al încurajării și multe alte abilități (Efeseni 4:11-16 și Romani 12:3-8 enumeră și mai multe daruri). Iar darurile nu sunt doar pentru biserică. Ceea ce a pus Dumnezeu în tine se arată și acasă, la școală, când lucrezi sau când ești cu prietenii.

A te lua de alții pentru că nu au darurile pe care tu le ai este ca și când ți-ai tăia mâna. Și a ascunde cine ești se aseamănă cu a-ți lega cealaltă mână la spate. Niciuna dintre aceste acțiuni nu este înțeleaptă – dacă nu cumva vrei să mănânci cu picioarele.

Astfel, trupul nu este un singur mădular, ci mai multe. Dacă piciorul ar zice: „Fiindcă nu sunt mână, nu sunt din trup”, nu este pentru aceasta din trup?
1 Corinteni 12:14,15

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor