RESPIRAȚIE DE DIMINEAȚĂ

Nu te-ai gândi să te întâlnești cu prietenii tăi fără să te uiți mai întâi în oglindă.

Îți analizezi părul (ca să te decizi dacă porți sau nu căciulă).

Cauți fire de păr pe față și te gândești dacă să le razi sau să le păstrezi (dacă nu cumva ești fată – în cazul acesta, începi să țipi).

Faci un recensământ al populației de coșuri de pe fața ta (ca să stabilești dacă te duci înapoi în pat sau nu).

Ce vezi în oglindă dimineața – bun, rău sau cât se poate de urât – îți rămâne întipărit în minte pentru tot restul zilei.

Privitul în oglindă este un efort serios. Și nu te uiți doar așa aiurea. Când respirația ta lasă un abur verde pe oglindă, te împrietenești cu pasta de dinți. Când lumina evidențiază cât de tare îți strălucește nasul, pui mâna pe săpun. Când părul tău arată ca în poza mamei tale de la absolvirea liceului, pui mâna pe uscător și începi să îl aranjezi.

Practic, faci ceva cu privire la ce vezi.

Citește Iacov 1:22-25

Ce înseamnă să acorzi atenție deplină cuvintelor lui Dumnezeu?

Auzirea cuvintelor lui Dumnezeu prin citirea Bibliei este ca privitul într-o oglindă care reflectă perfect tot ce trebuie să vezi în privința ta și a lumii din jurul tău – ce este bine și ce trebuie schimbat. Cuvântul lui Dumnezeu te lasă să te vezi pe tine și tot ce te înconjoară așa cum vede și Dumnezeu: realist.

Dar a auzi este doar prima parte a ascultării de Dumnezeu. A face este partea a doua.

A-I acorda atenție lui Dumnezeu înseamnă a privi în oglinda Cuvântului Său și a răspunde la ceea ce vezi. Dacă asculți și faci, vei fi „fericit”. Vei găsi siguranță și libertate în apropierea de Dumnezeu.

Dumnezeu este singura Ființă din univers care este atotputernică, desăvârșită în înțelepciune și în iubire. Este Singurul în care te poți încrede că va fi complet sincer cu tine.

Este Cel de care să asculți. Și Cel căruia să I te supui.

Fiţi împlinitori ai Cuvântului, nu numai ascultători, înşelându-vă singuri.
Iacov 1:22

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor