DEȘTEAPTĂ-TE!

Justin ura orele de sport din clasa a șaptea – în special folosirea vestiarului.

După câteva săptămâni însă, a decis că vestiarul nu era chiar atât de rău – mai ales când băieții vorbeau despre fete. Subiectele fierbinți îi făceau urechile să ardă. Știa că ce spuneau nu era bine, dar era amuzant – cum ar fi planurile lor să facă o gaură în perete, prin care să privească în vestiarul fetelor.

Justin nu avusese până atunci nicio iubită, dar a început să vorbească de parcă ar fi avut foarte multă experiență. Discuțiile nu s-au oprit în vestiare. În loc să vorbească despre fete, Justin a început să le vorbească astfel fetelor. Glumea cu privire la ce voia să le facă. Cu cât vorbea mai mult, cu atât voia mai mult. Și cu cât voia mai mult, cu atât încerca să obțină mai mult.

Citește 1 Împărați 11:1-11

De ce și-a pierdut preaînțeleptul Solomon dragostea față de Dumnezeu?

Programele de știri sunt pline de povești care te fac să exclami:„Eu nu sunt așa de nechibzuit!” – victime ale inundațiilor care au stat prea mult pe acoperiș; trupuri carbonizate pentru că oamenii nu au crezut că un incendiu de pădure avea să îi ajungă; șoferi morți pentru că au crezut că alcoolul nu avea să îi afecteze. Au subestimat pericolul.

Tu nu ai face niciodată lucrul acesta. Sau ai face?

Dacă cineva a avut vreodată dreptul să spună: „Sunt prea deștept ca să fac așa ceva”, atunci acela a fost Solomon, cel mai înțelept om din lume (1 Împărați 3:12) și fiul celui mai credincios rege al lui Israel. Totuși, soțiile străine ale lui Solomon l-au atras să facă ceea ce el știa că este rău. A construit temple pentru dumnezei străini, unde oamenii se închinau la idoli prin prostituție și sacrificarea copiilor. Nici măcar Solomon nu a fost suficient de deștept. A ascultat de minciuni. Și-a pierdut dragostea pentru Dumnezeu.

Ești înconjurat de o lume care îți spune minciuni, îndepărtându-te de Dumnezeu și de căile Lui. Adulții sunt învechiți. Banii înseamnă fericire. Hainele la modă și un corp perfect te fac suveran. Sexul este un sport fără reguli. Nu este greșit să îi tratezi pe oameni ca pe niște gunoaie.

Vrei să crezi că ești suficient de înțelept încât să ignori vocile care îți strigă în ureche. Dar, de îndată ce crezi că ești atât de deștept, vei descoperi garantat cât de fără pricepere poți să fii (1 Corinteni 10:12).

Când a îmbătrânit Solomon, nevestele i-au plecat inima spre alţi dumnezei şi inima nu i-a fost în totul a Domnului Dumnezeului său.
1 Împărați 11:4

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor