ADMIRAREA STELELOR

La fel ca în fiecare dimineață, Julia și-a luat pagina preferată din ziarul de sub cana de cafea a tatălui ei. Nu putea să își înceapă ziua fără să citească horoscopul. În majoritatea zilelor suna la fel ca bilețelele pe care mama ei i le punea în pachețelul de prânz când era mică: Vei avea o zi fericită dacă ești drăguță cu cei din jur. Dar Julia se baza pe horoscop să îi ghideze viața.

Odată, un vorbitor a spus grupului ei de tineret că horoscoapele erau demonice, dar ea a continuat să le citească cu religiozitate. Dacă nu o făceau să facă spume la gură și nu o încurajau să își ucidă familia cu un topor, nu vedea nimic în neregulă cu ele.

Horoscoapele – la fel ca tablele ouija, bilele 8 magice, divinația (prezicerea evenimentelor viitoare), vrăjitoria, vrăjile, spiritismul, cărțile de tarot, cititul în palmă, vorbitul cu morții și canalizarea spiritelor – sunt încercări de a accesa o putere și o cunoaștere supranaturală specială, care este ascunsă („ocultă”) simțurilor naturale umane.

Citește Faptele 19:13-20

Ce credeau primii creștini despre practicile oculte?

Ai putea marca multe eseuri dacă ai ascunde mingea într-un sac, ai ieși de pe teren, ai urca în tribune și ai coborî direct în zona de marcare. Poate că ți se pare la fel de ispititor să găsești o scurtătură spre adevăr. Poate chiar ar funcționa. Dar nu ar fi înțelept dacă tribunele ar fi pline de fani ai echipei adverse, gata să îți ia capul.

Dumnezeu a stabilit că anumite surse de cunoaștere sunt în afara limitelor noastre, sunt periculoase. Este evident de ce. Cei șapte fii ai lui Sceva au descoperit că nu te poți juca cu spiritele rele din tribune. Primii credincioși au recunoscut în fața lui Dumnezeu că încălcaseră limitele impuse de El, apoi au ars materiale oculte în valoare de milioane de dolari.

Unele practici oculte sunt înșelătorii. Altele invocă spirite satanice periculoase. Ceea ce este însă cu adevărat greșit la ocultism este că, prin el, cauți sfat și ajutor de la vrăjmașul lui Dumnezeu, Satana. Lucrul acesta nu este numai periculos. Este zadarnic. Dumnezeu nu ascunde niciodată adevărul de prietenii Lui.

Şi unii din cei ce făcuseră vrăjitorii şi-au adus cărţile şi le-au ars înaintea tuturor; preţul lor s-a socotit la cincizeci de mii de arginţi.
Faptele 19:19

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor