PARAȘUTA

Te așezi la locul tău. Însoțitoarea de zbor începe să recite instrucțiunile de siguranță. Scutește-mă, gândești. Hai să ridicăm pasărea asta în aer! Imediat după ce și-a început discursul, însă, o întrerupi și o întrebi de ce decolează avionul cu întârziere.

– O, spune, am avut o mică problemă cu o ușă. Cred că am rezolvat-o.

UȘA? Capul tău explodează. AȚI AVUT O PROBLEMĂ CU UȘA? CREZI CĂ AI REZOLVAT-O?! În urmă cu câteva zile, ușa unui avion ca cel în care te afli a căzut în mijlocul zborului și șaisprezece pasageri au fost trași afară de curenții de aer.

Îți concentrezi atenția asupra însoțitoarei de zbor, care explică posibilele depresurizări ale cabinei și cum să îți folosești perna de pe scaun ca dispozitiv de plutire. Când arată spre ieșirile de urgență, te gândești că este un mesaj din partea lui Dumnezeu. Mai bine să cobori acum din avion decât să te arunci de la 12 kilometri înălțime, folosindu-ți perna ca să plutești.

Citește Matei 7:15-20

Cum identifici o persoană bună?

Când urci într-un avion, te gândești că a fost testat, retestat și testat iarăși de cineva care știe ce caută. Din nefericire, nimeni nu testează gurile să vadă dacă spun adevărul. Și asta este o problemă: oricine poate să se prefacă sincer pentru o vreme.

Așa că Isus sugerează un alt test al adevărului. Scriptura este primul tău test, iar dragostea este al doilea. Dar iată al treilea: consecvența. Isus spune că viețile oamenilor sunt ca niște pomi. Vei descoperi adevărata natură a oamenilor privind roadele pe care le produc în timp. S-ar putea să ți se pară că viziunea unui atlet asupra vieții este una tare și interesantă până când afli că cere bani pentru autografe sau își bate soția. Timpul arată clar că nu este ceea ce pare. Este un jucător talentat, dar nu ai vrea să acționezi, să vorbești, să gândești sau să miroși ca el.

Nu te-ai îmbarca într-un avion dacă ai ști că se va prăbuși. De ce să îți asumi riscul de a înfrunta moartea atunci când alegi persoanele de care să asculți? O călătorie cu avionul durează câteva ore. Cei de care asculți îți afectează întreaga viață. Probabil ești cel mai în siguranță atunci când te afli alături de oameni care sunt deja în jurul tău – lideri de tineret, prieteni creștini, părinți – oameni care au dovedit că vorbesc adevărul și că te iubesc la fel ca Dumnezeu.

Îi veţi cunoaşte după roadele lor […] orice pom bun face roade bune, dar pomul rău face roade rele.
Matei 7:16,17

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor