MÂNA TA PARE MOARTĂ

Ultima oară când Lauren a ridicat mâna să întrebe ceva în clasă, profesorul de științe i-a spus că mâna ei semăna cu o chestie moartă pe care el o disecase în facultate. Lauren a murit de rușine și și-a ascuns ambele mâini sub bancă. Când toți s-au oprit din râs după remarca domnului Cooper, s-a uitat iarăși la mâinile ei. Le-a întors în poală. I se păreau destul de vii.

Domnul Cooper începuse să fie rău cu Lauren după ce aceasta lipsise o săptămână de la școală din cauza gripei. Deși se străduise, nu reușise să recupereze ce pierduse. Încă mai avea un test de dat față de restul clasei, și domnul Cooper o trata ca pe o idioată.

Acum avea iarăși nevoie de ajutor. Nu știa dacă să accepte o altă remarcă jignitoare sau să tacă din gură, neștiind cum să își facă temele.

Citește Iacov 1:5

Cum te tratează Dumnezeu atunci când Îi ceri ajutorul?

Nimeni nu vrea să pară slab și neajutorat. Când vine vorba de școală, preferi să rămâi confuz decât să îi ceri unui profesor să explice același lucru de șase ori, pentru că tot nu ai înțeles. La o petrecere, ți-ai arunca mai degrabă toate CD-urile într-un cuptor încins decât să recunoști că nu știi un joc popular. Și acasă, ai prefera să-ți turtească cineva capul decât să o lași pe mama ta să îți ia apărarea.

Este nevoie de mult curaj să recunoști față de tine că ai nevoie de ajutor. Să ceri ajutorul este și mai greu.

Odată ce îți faci curaj, ultimul lucru de care ai nevoie este ca cineva să te facă să te simți greu de cap – cum ar fi un profesor care te tratează ca pe un copil de grădiniță pentru a te face să te străduiești mai tare. Sau un părinte care se comportă dur cu tine ca să te pregătească pentru lumea reală. Sau un angajator care nu își lasă niciodată angajații să uite cine este șeful.

Când nu poți distinge ce este corect de ce este greșit, binele de rău sau adevărul de minciună, Dumnezeu are răspunsurile. Dar faptul că știi că El este Creierul Suprem nu îți este de niciun ajutor dacă ți-e teamă că te va certa pentru că ai nevoie de ajutorul Lui.

Dumnezeu nu râde. Dumnezeu nu te ceartă. El te ajută.

Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată.
Iacov 1:5

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video