CĂLĂTORIE ÎN TIMP

Vezi cum va fi viața ta peste douăzeci și cinci de ani.

Stai în fața calculatorului de acasă, analizând veniturile lunare ale familiei. Totul părea mai simplu când erai copil și părinții tăi stăteau la masă cu un teanc de facturi și carnetul de cecuri în față.

– Dragule, nu știu cum putem să ne ajungem cu banii, începi. Creditul ipotecar, rata la mașină și ortodontul lui Becky trebuie plătite toate odată. Putem fie să trăim pe străzi, fie să murim de foame. Ce preferi?

Vreme de trei ore, tu și soțul tău ați discutat despre cum ați putea crește veniturile și reduce cheltuielile.

Care este morala poveștii? Că ar trebui să închiriați un cort, să mergeți cu bicicletele și să renunțați la orice copil cu dinții strâmbi?

Nu. Morala este că nimeni nu o să îți plătească facturile.

Citește Proverbele 6:6-11

De ce să lucrezi din greu?

De fiecare dată când ai impresia că ai scos-o la capăt, se întâmplă ceva și rămâi în urmă. Poate că ai impresia că poți găsi scurtături atunci când vine vorba de teme, de exemplu – și să cauți răspunsul corect la sfârșitul cărții. Dar o să o dai în bară la test.

Biroul de admiteri de la Harvard nu te va întreba cum te-ai descurcat cu matematica de clasa a opta. Dar vor putea să ghicească lucrul acesta. Ce studiezi acum te pregătește pentru liceu, care te pregătește pentru lucruri mai serioase. Dacă vei pierde timpul în școala generală, vei fi cu trei ani în urma celor care au decis să nu trăiască la limita dezastrului.

Când Dumnezeu îți dă teme, treburi și alte lucruri de făcut, învață să lucrezi acum „din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii care ştiţi că veţi primi de la Domnul răsplata moştenirii. Voi slujiţi Domnului Hristos” (Coloseni 3:23,24).

Deocamdată nu trebuie să îți faci griji cu privire la mașini, copii, aparate dentare, facturi, case sau probleme.

Dar te pregătești pentru ele.

Du-te la furnică, leneşule; uită-te cu băgare de seamă la căile ei şi înţelepţeşte-te! Ea n-are nici căpetenie, nici priveghetor, nici stăpân, totuşi îşi pregăteşte hrana vara şi strânge de-ale mâncării în timpul secerişului.
Proverbele 6:6-8

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video