COȘMAR

Nu ar fi trebuit să urmărești știrile de noapte înainte să te duci la culcare. Te simți asediat: Crimă dublă urmată de o sinucidere. Streptococi care mănâncă din carne. Furt de mașină la colț de stradă. Droguri în curțile școlilor. Sataniști care jertfesc animale în țară. Răpitori care pândesc la ferestre. Teroriști și bombe.Carteluri de droguri care propășesc în America de Sud. Disidenți politici oprimați în Asia. Trupuri care plutesc pe râurile din Africa. Copii care mor de foame în întreaga lume.

Soluții?

Ai putea construi un arsenal de lasere cu megaplasmă și grenade cu neutroni și să te ascunzi sub pat.

Sau ai putea să ai grijă pe unde umbli.

Citește Proverbele 2:12-22

Care sunt pericolele pentru care merită să te îngrijorezi?

Omenirea s-a confruntat dintotdeauna cu amenințări exterioare. De la mamuții giganți la riscul unui război mondial nuclear, istoria nu a fost niciodată întru totul minunată. Cu siguranță, viața a fost mai rea decât în prezent. Dar lumea ar putea fi fără îndoială mai bună. Vrei o viață lungă și fericită – cu accentul pe „lungă” și „fericită”. Te aștepți ca circumstanțele să se îmbunătățească pe măsură ce crești. Dar poate îți faci griji că, până vei deveni tu adult, nu vei mai avea nimic de care să te bucuri.

Poate ți se pare uneori că pericolul pândește la ușă. Televizorul te împinge în mijlocul unor atacuri teroriste, crime, războaie, investigații criminale, arestări pentru posesie de droguri și aruncă în mijlocul sufrageriei tale copii pe moarte. Vezi problemele lumii, dar ajungi să ignori pericolele care sunt cea mai mare amenințare pentru tine.

Să înțelegem un lucru: Tu ești cea mai mare amenințare la adresa ta. Cel mai important factor în siguranța și succesul viitorului tău este cât de bine urmezi planul lui Dumnezeu pentru viața ta. Este mult mai puțin probabil ca un străin să se strecoare pe geam în camera ta decât ca tu să te strecori noaptea afară, pierzându-ți echilibrul spiritual și moral și căzând de pe acoperiș.

Nu va fi ușor să crești. Dar când te încrezi în Dumnezeu, devii un copac bine udat, care nu se teme când este lovit de căldură (Ieremia 17:8). Nu doar că supraviețuiești, dar înflorești și ai șansa să rezolvi problemele lumii.

Înţelepciunea va veni în inima ta […] ca să te scape de calea cea rea, de omul care ţine cuvântări stricate.
Proverbele 2:10,12

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor