A FOST ODATĂ UN TRACTOR

Dane stătea în cabina închisă a tractorului, fredonând cântecul de la radio. Când a terminat de arat terenul de lângă ferma familiei, s-a oprit din cântat și a privit cum apunea soarele dincolo de câmpurile negre și bogate. Poate că nu este așa de rău să fii fermier.

Cu ocazia absolvirii clasei a opta, Dane trebuia să țină un discurs în care să descrie unde se vedea peste zece ani. Dane știa exact ce trebuia să facă – să lucreze la fermă. Totuși, întâlnirile săptămânale cu pastorul de tineret și participarea la un studiu biblic împreună cu zeci de alți copii îi dăduseră lui Dane alte idei. Îi era însă teamă că toată lumea avea să râdă de el dacă avea să le spună adevăratele lui visuri. În plus, Dane nu voia să le dea și el o lovitură părinților lui, așa cum făcuseră sora lui și soțul ei când plecaseră de la fermă. Nu îl mai văzuse niciodată pe tatăl lui atât de supărat.

Este doar un discurs tâmpit. Poate că ar fi putut să inventeze o poveste despre a deveni fermier. Nu este tocmai o minciună. Nu pot să le spun că vreau să fiu pastor de tineret. Tata m-ar omorî.

Citește Psalmii 139:13-16

Cine îți conduce viața?

Părinții tăi ți-au stabilit o rutină care să te facă un înotător olimpic, dar tu visezi să devii artist. Vrei să faci transplanturi de creier, dar familia ta îți spune că îți lipsește ție unul. Tatăl tău se așteaptă să fii copia lui fidelă, dar tu ai prefera să cauți mai degrabă prin gunoaie. Râd, te mustră și tu înțelegi mesajul: Conformează-te sau suportă consecințele!

Conformarea poate fi un lucru bun. Fără presiunea din partea părinților, te-ai lăsa de școală, ai cânta la subraț în timpul predicilor și ai face ca un bebeluș atunci când nu ai primi ceea ce vrei.

Ar fi rău să asculți de părinți dacă ți-ar cere vreodată să faci un rău evident (Faptele 5:29). Și este greșit să fii neascultător atunci când îți spun să faci ceea ce este cu siguranță bine și corect. Dar soluțiile la anumite certuri nu sunt atât de clare. Întreabă-te: De ce vrei să ieși din tipar? Pe cine vrei să mulțumești?

Scopul tău nu este acela de a-ți enerva părinții sau de a face ștrengării, ci de a face ceea ce Dumnezeu vrea. Trebuie să îți asculți părinții cu credincioșie. Dar trebuie să Îi fii întru totul supus lui Dumnezeu – și să te străduiești să fii ceea ce El vrea să fii. Părinții tăi ți-au dat naștere, dar Dumnezeu te-a creat. Ești al Lui.

În cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele.
Psalmii 139:16

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor