URME DE NAS PE GEAM

Trecuse deja o oră de când părinții tăi trebuiau să vină să te ia de la cinema. Îți lipești nasul de geamul de pe hol, uitându-te în zare după mașina lor. Te așezi. Te ridici să te uiți din nou. Începi să te plimbi. Suni iarăși acasă. Încerci fiecare număr de telefon mobil care îți vine în minte. Niciun răspuns. Te mai plimbi puțin.

Prietenii tăi au plecat de mult. Plasatorii se uită la tine pe jumătate înfuriați, pe jumătate triști că ești orfan. Apoi începi să te întrebi dacă nu cumva chiar ești unul – părinții tăi au murit undeva într-un accident de mașină. Alungi repede gândul acela. Ce lucru mai important ar putea avea de făcut decât să vină să mă ia acasă?

Când ajung în cele din urmă, ieși afară cu viteza luminii, urci în mașină și trântești ușa. Părinții tăi îți turuie despre un nou sistem video pe care l-au găsit la ofertă. Spun că ar putea zgudui pereții și sparge geamurile.

La momentul acela nu ești impresionat.

Citește Isaia 49:13-16

Uită vreodată Dumnezeu de tine? Cum poți fi sigur?

Unii părinți sunt vai de capul lor și de-abia își amintesc cine ești. Altora nu le pasă – au plecat sau își petrec timpul făcând orice altceva în afară de a avea grijă de copiii lor.

Majoritatea părinților sunt pur și simplu ocupați. Cineva din familie trebuie să aducă bani în casă, ceea ce înseamnă termene-limită, delegații, stat peste program și stres. În plus, trebuie să împarți atenția părinților tăi cu frații, surorile și alte rude. Părinții trebuie să mănânce și ei și să doarmă și au și ei limite ca toți ceilalți.

Uneori motivele pentru care părinții sunt ocupați sunt de înțeles. Alteori nu sunt. Oricare ar fi cazul, te simți singur și pierdut.

Când poporul lui Dumnezeu își făcea griji că nu Îi mai păsa de ei, El le-a amintit că nicio mamă nu ar putea uita de copiii ei. Dar chiar dacă o mamă ar putea să își ignore copilul, Dumnezeu nu avea să uite de poporul Lui. Numele lor sunt scrise în palmele Lui, la fel cum tu îți notezi lucruri de care să îți aduci aminte, numai că mai bine. Cei uitați sunt „săpați”. Foarte ușor de observat.Pentru totdeauna.

Când simți că părinții tăi nu sunt acolo pentru tine, Dumnezeu este. El nu te-a uitat, nu te va uita și nici nu poate să o facă.

Poate o femeie să uite copilul pe care-l alăptează şi să n-aibă milă de rodul pântecelui ei? Dar chiar dacă l-ar uita, totuşi Eu nu te voi uita cu niciun chip. Iată că te-am săpat pe mâinile Mele.
Isaia 49:15,16

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video