SOS DE CALAMAR

Marcus simte cum i se întoarce stomacul pe dos în timp ce își pune o porție de cremă de porumb în farfurie.

– Nate nu trebuie să mănânce așa ceva acasă, se plânge el.

Uită să le spună că a mâncat odată varză de Bruxelles în sos de calamar acasă la Nate – și i-a plăcut.

Tatăl se uită la el.

– Ești obraznic.

Marcus izbucnește dintr-odată.

– Trebuie să fac mereu ce vreți voi!

– Care este problema? Trebuie doar să mănânci ce gătim, îi răspunde tatăl cu calm. Dacă nu, poți să gătești ce vrei tu. Sau îți poți cheltui alocația ca să îți comanzi pizza.

Marcus se lasă pe spătarul scaunului și amestecă în crema de porumb cu furculița. Trebuie să fac mereu așa cum vor ei.

Citește Efeseni 6:1-3

A fi bun cu părinții tăi nu înseamnă doar a-ți păstra criticile culinare pentru tine atunci când crezi că mâncarea este oribilă – deși este și acesta un început. Înseamnă mai mult decât a înghiți în sec și a suporta ceea ce știi că trebuie să suporți. A-ți cinsti părinții înseamnă a-i respecta și a asculta de ei de bunăvoie.

Când le-a scris acest pasaj efesenilor, Pavel repeta una dintre Cele Zece Porunci, legile pe care Dumnezeu le dăduse urmașilor Săi în urmă cu sute de ani. Dumnezeu știe cât de grea poate fi ascultarea. El nu spune că părinții au întotdeauna dreptate sau sunt mereu demni de respect. La urma urmei, Dumnezeu știa că primii părinți pe care i-a creat – Adam și Eva – se îndemnaseră unul pe altul la a se răzvrăti împotriva Lui. Și viața din căminul lor nu era tocmai cea mai fericită – unul dintre fiii lor îl omorâse pe celălalt (Geneza 3:1–4:16). Cu toate acestea, Dumnezeu a spus clar cum ar trebui să stea lucrurile: trebuie să ascultăm de părinții noștri.

Lucrul acesta este cât se poate de clar. Dar Dumnezeu nu spune că ascultarea de părinți nu va face decât să te păzească de mâncărurile nesănătoase și de lipsa manierelor la masă. El făgăduiește să îți păzească viața atunci când asculți de ei. Părinții nu sunt Dumnezeu, dar mâinile iubitoare ale lui Dumnezeu te ating prin părinții tăi.

Cinstirea părinților este lucrul corect și inteligent de făcut.

„Să cinsteşti pe tatăl tău şi pe mama ta” – este cea dintâi poruncă însoţită de o făgăduinţă – „ca să fii fericit şi să trăieşti multă vreme pe pământ.”
Efeseni 6:2,3

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor