MAI BINE DECÂT O HARPĂ

Se făcu un rând în spatele celor doi bărbați care se tot îndemnau unul pe altul cu politețe:

– Tu primul.

– Nu, tu.

– Sincer, insist.

– Mulțumesc, dar tu primul.

Au ținut-o așa vreme îndelungată. Nu-i mare lucru, ți-ai spus. La urma urmei, aveai toată veșnicia la dispoziție.

Roba unisex pe care ai primit-o odată ce ai reușit să intri era exact la fel ca a tuturor celorlalți – ce insultă la adresa unicității tale –, deși nu aveai cum să te plângi de mirosul primăvăratic al balsamului de rufe și de cât de apretată era. Mai încântat erai de trupul tău ceresc. Îți plăceau dinții albi perlați și pielea perfectă, deși ai fost surprins că ai primit o frizură ca cea a pastorilor de la televizor.

Privind în urmă, trebuie să recunoști că ți-a luat câteva secole să îți dai seama că acesta trebuia să fie raiul. Probabil că cel mai greu ți-a fost să te obișnuiești să mănânci broccoli la fiecare masă și să descoperi un miliard de canale TV la care nu se difuza nimic altceva decât emisiuni religioase.

Citește Apocalipsa 21:1-8

Cum va fi, în realitate, cerul?

Dacă ești cât de cât normal, te poți gândi la moduri mai bune de a-ți petrece veșnicia decât să stai pe un nor și să cânți la harpă. Din fericire, Dumnezeu a plănuit pentru noi ceva mai bun.

Lucrurile bune de care am avut parte pe acest pământ vor fi ca mâncarea de bebeluși în comparație cu ospățul nesfârșit din ceruri. Toate lucrurile de care ne-am bucurat din creația lui Dumnezeu – muzica, natura, culoarea, frumusețea – ne vor fi dăruite din abundență și vor fi de o intensitate copleșitoare. Ne putem aștepta la surprize incredibile pentru că visurile noastre de acum sunt afectate de păcat. Dar un lucru este sigur: orice vom găsi în ceruri ne va satisface orice dorință.

Un lucru mai bun decât locul vor fi oamenii. Prietenii lui Dumnezeu vor locui în pacea Lui – nu vor mai fi vrăjmășii, concursuri de popularitate, prejudecăți, gelozie, porecle urâte sau cuvinte usturătoare. Dar adevărata viață a acestei petreceri veșnice va fi Însuși Dumnezeu. El va locui cu noi, așa cum a vrut să o facă de când a creat această lume – fără ca îndoielile, teama sau păcatul să ne separe de El. Vom începe să Îl cunoaștem pe Dumnezeu la fel de bine cum ne cunoaște El și Îl vom slăvi pentru că ne-a dăruit o veșnicie în care să fim prieteni cu El și cu poporul Lui.

Dumnezeu tevrea în ceruri. Și dacă îți este prieten, nu există un loc mai bun în care să fii.

Ei vor fi poporul Lui şi Dumnezeu Însuşi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor.
Apocalipsa 21:3

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor