VORBEȘTI SERIOS?

– Ești așa de naivă! Cum poți să crezi toate tâmpeniile alea?

Anne nu făcuse decât să îl invite pe Ben la studiul biblic de vineri seara. Nu se așteptase ca el să o jignească.

– L-ai auzit pe domnul Renstrom la ora de științe – cadavrele nu se întorc la viață. Ai văzut vreodată pe cineva sărind din sicriu?

– Nu chiar.

Anne nu știa ce să zică.

– Atunci cum poți crede în Isus? De ce te duci la biserică? Oricum totul este o minciună. Mai bine mă duc la petrecerea lui Rich decât la studiul tău biblic.

Ben avea dreptate – într-o oarecare măsură. Fără înviere, Isus nu ar fi decât un alt om mort din istorie despre care să citim și să uităm, cum ar fi Aristotel și Socrate. Au fost oameni grozavi, cu creiere imense, dar este greu să vezi legătura dintre ei și tine.

Citește 1 Corinteni 15:1-8

De ce este atât de important faptul că Isus a înviat din morți?

Dacă ne gândim că Hristos este închis undeva într-un mormânt, toată credința noastră se prăbușește. Faptul că Isus a înviat este ca piesa de temelie dintr-un turn de cuburi. Dacă o scoți, întregul turn se prăbușește. Este totuși greu de crezut că Isus nu a înviat din morți. După ce a stat în mormânt vreme de trei zile, cinci sute de oameni L-au văzut pe Isus viu – umblând și vorbind – și ucenicii Lui și-au riscat viețile pentru a răspândi vestea bună. Nu este nicio explicație mai bună pentru mormântul gol decât faptul că Isus a înviat din morți. Isus nu este un oarecare tip mort, despre care vorbiți la ora de istorie. Este Fiul înviat al lui Dumnezeu, Salvatorul și Stăpânul lumii.

Învierea este dovada lui Dumnezeu că moartea lui Hristos a fost plata necesară pentru păcatele noastre (Romani 4:25). Învierea lui Isus este și făgăduința lui Dumnezeu că îi va învia pe toți credincioșii pentru viața veșnică. Și când știi că veșnicia întreagă va fi o petrecere pentru tine, nu te vei simți atât de atras de petrecerile rele de aici de pe pământ. Credința ta poate părea lipsită de valoare dacă te gândești numai la jignirile pe care le suferi acum pentru că ești creștin, și nu la lucrurile mărețe pe care Dumnezeu le-a pregătit pentru mai târziu (1 Corinteni 15:19, 32).

Dar nu trebuie să aștepți pentru toate lucrurile bune. Dumnezeu vrea ca prieteniile pregătite de El pentru veșnicie să înceapă acum.

V-am învăţat înainte de toate, aşa cum am primit şi eu, că Hristos […] a fost îngropat şi a înviat a treia zi, după Scripturi.
1 Corinteni 15:3,4

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor