MUMIFICAT

Ce an! La șase luni după căzătura cu bicicleta, ești încă în ghips. Nu ți se pare prea distractiv să fii înfășurat în bandaje și ghips și mutat de colo-colo ca o mumie, chiar dacă ai avut astfel timp să înveți toate replicile din serialul preferat. Ceea ce te-a făcut să te simți și mai rău a fost comportamentul ciudat al celei mai bune prietene ale tale.

Ți-a trimis toate cadourile făcute vreodată pentru persoanele bolnave – felicitări cu însănătoșire grabnică, baloane strălucitoare, animăluțe de pluș, flori frumos mirositoare. Dar iată partea ciudată: trecuseră șase luni și nu te vizitase nici măcar o dată. Tocmai hotărâseși că cea mai bună prietenă a ta era acum fosta cea mai bună prietenă, când primești o vedere trimisă din Disneyland, pe care prietena ta scrisese: „Cum ești? Eu sunt bine. Mi-aș dori să fii aici.”

Citește Luca 2:4-12

De ce S-a născut Isus?

Profețiile și făgăduințele care erau neclare în Vechiul Testament au devenit foarte clare în Noul Testament. Fiul lui Dumnezeu avea să vină să ajute omenirea zdrobită.

În urmă cu o clipă, Fiul lui Dumnezeu stăpânea universul împreună cu Tatăl și Duhul Sfânt, în strălucirea orbitoare a cerului. Iar în clipa următoare, Se năștea pe pământ – în continuare Dumnezeu complet, dar și om complet. Îngerii au proclamat identitatea Lui: Salvatorul, Mesia, Domnul. A fost numit Emanuel („Dumnezeu este cu noi”) și Isus („Domnul mântuie”) (Matei 1:21-23). Gândește-te la lucrul acesta! Dumnezeu a venit să Își viziteze creația. Dumnezeu știa că prietenii adevărați nu se mulțumesc doar cu a trimite felicitări. Ei ne vizitează în persoană.

A văzut că lumea Lui se afla în stare critică și avea nevoie de ajutor. Nu S-a mulțumit să privească asupra noastră din depărtare, de unde problemele se pierd în ceață. A venit ca un prieten apropiat chiar aici printre noi.

Și când a venit să ne viziteze a făcut mai mult decât să stea pe un scaun lângă noi și să ne spună cât de rău Îi pare. Părăsindu-Și gloria și venind pe pământ, parcă S-a pus și El în ghips alături de noi, pentru a ști într-adevăr prin ce trecem (Evrei 4:14-16). A simțit aceleași ispite și limite pe care le simțim și noi. A simțit cum înnebunești când te mănâncă undeva unde nu te poți scărpina, sub ghips.

Nu ne-a lăsat să suferim singuri.

Vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul: astăzi, în cetatea lui David, vi S-a născut un Mântuitor, care este Hristos, Domnul.
Luca 2:10,11

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor