FĂ-ȚI PROPRIUL SANDVIȘ!

– Care este problema? Este o biserică.

Paige era supărată că părinții ei nu voiau să o lase să meargă la biserică cu Stacy, o prietenă mormonă. Paige nu credea că avea prea mare importanță dacă mergea la biserica ei sau la a lui Stacy.

– În plus, copiilor le place mai mult acolo. Toți vorbesc. Nu doar stau acolo tăcuți și chiar știu în ce cred. Pot să merg? Stacy este foarte drăguță.

S-ar putea ca Stacy să fie cât se poate de drăguță, dar asta nu înseamnă că toate lucrurile în care crede sunt adevărate.

Citește Deuteronomul 12:1-7

De ce este Dumnezeu atât de interesat de ceea ce cred oamenii?

Dumnezeu nu a rămas niciodată tăcut, nici măcar atunci când rasa umană L-a supărat. Nu a fugit niciodată să stea supărat în camera Lui, lăsându-ne să ne întrebăm Cine era, ce gândea sau ce voia de la noi. Întocmai cum tu vrei ca oamenii să te înțeleagă și să te accepte așa cum ești, nici Dumnezeu nu vrea să Îl înțelegem greșit.

Gândește-te în felul următor: Dumnezeu nu este un bufet deschis unde alegi cum să îți faci propriul sandviș mexican. Nu poți să alegi sosul guacamole, dar să renunți la ceapă, sau să alegi brânza, dar să lași fasolea, astfel încât Dumnezeu să fie pe gustul tău. Chiar dacă poți să îți faci un sandviș în fața căruia să salivezi, pe Dumnezeu nu Îl poți transforma după bunul plac – nici singur și nici în grupuri care creează dumnezei și religii diferite față de ceea ce ne-a descoperit adevăratul Dumnezeu în Biblie.

Dumnezeu vrea să Îl cunoști exact așa cum este.

Tot Dumnezeu stabilește și când, unde și cum Îl urmăm. Când vine vorba de închinare, de exemplu, El a spus poporului Său la ce să renunțe, unde și cum să construiască un templu, ce să mănânce și cum să aducă jertfe – atât de detaliat, încât rămâi fără cuvinte. Dar regulile acestea i-au ajutat pe cei din poporul Lui să se diferențieze de vecinii lor și să înțeleagă că Dumnezeu vrea urmași neprihăniți, ascultători și disciplinați.

Și Dumnezeu a subliniat o idee importantă: El este Cel care hotărăște ce este important și ce nu, ce este bine și ce este rău, care este adevărata credință și care este falsă.

El Se află la conducere. El este Dumnezeu.

Voi să nu faceţi aşa faţă de Domnul Dumnezeul vostru!
Deuteronomul 12:4

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor