CE MAȘINĂ ESTE AIA?

Îți întorci capul ca să urmărești cu privirea o decapotabilă superbă, care trece în viteză pe lângă tine. Ce mașină! Ce tip era?

Dacă vrei să faci diferența între mașini, trebuie să te uiți la forma capotei, la conturul farurilor și al stopurilor, la unghiul de înclinare a plafonului, la stilul mânerelor și la bara de protecție. Mai mult decât atât, diferite mărci de mașină au diverse simboluri – ornamente de capotă, embleme sau nume distinctive pentru diferite modele. Odată ce știi după ce să te uiți, nu este nevoie decât de o privire ca să faci diferența între un Ford și un Chevy sau între un Porsche și un Ferrari.

Citește Exodul 3:1-10

Cum îți dai seama că L-ai văzut pe Dumnezeu?

Ți-ai da seama că L-ai văzut pe Dumnezeu dacă ai vedea un rug aprins? Poate. Dar dacă acesta este singurul mod prin care L-ai putea recunoaște, s-ar putea să trebuiască să Îl cauți o vreme îndelungată. La urma urmei, când a fost ultima oară când ai auzit vocea lui Dumnezeu în timp ce pășteai oile? Și când a fost ultima oară când a luat foc un tufiș din curtea ta, dar nu s-a mistuit?

Dumnezeu S-a descoperit într-un rug aprins. O dată. Acolo însă, El ne-a pus în față un ornament de capotă, pentru a ne arăta cum avea să Se descopere de multe ori de atunci încolo poporului Său, Israel, și chiar și ție, prin Hristos.

Prima dată: Moise și-a dat imediat seama cu Cine stătea de vorbă când Dumnezeu i-a spus că El era Cel care îl iubise pe Avraam. Îți amintești? Acesta este Dumnezeul care întemeiase un popor nou și acționase în moduri cât se poate de reale, la fel de reale în istorie ca Elvis sau George Washington. Dumnezeu Și-a repetat făgăduința de a-Și duce poporul într-o țară bună. Dumnezeu este Dumnezeul care are grijă de prietenii Lui.

A doua oară: Dumnezeu a simțit suferința poporului Său și l-a salvat din robie. A folosit chiar și sângele unui miel cu care poporul Lui a pictat ușiorii ușii pentru a-i proteja de judecata trimisă asupra egiptenilor (Exodul 12:21-30). Dumnezeu este Dumnezeul cu o putere salvatoare extraordinară.

În timp, Isus avea să sufere o moarte chinuitoare, pentru ca noi să scăpăm de mânia lui Dumnezeu, să fim eliberați de păcat și să devenim pentru totdeauna prietenii Lui. Dar Dumnezeu este Cel care a pregătit calea pentru acel eveniment. Nu voia ca noi să ne întrebăm ce mașină tocmai a trecut pe lângă noi sau să confundăm pe altcineva cu singurul Dumnezeu adevărat. El vrea să Îl recunoaștem atunci când vine la noi.

Îngerul Domnului i S-a arătat într-o flacără de foc, care ieşea din mijlocul unui rug. Moise s-a uitat şi iată că rugul era tot un foc şi rugul nu se mistuia deloc.
Exodul 3:2

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor