MAI BUN DECÂT UN CULTURIST

– Încearcă din nou, Bekka! Așa!

Natalie păși pe pistă. La sunetul unui pistol imaginar, Natalie fugi ca din pușcă. A strigat când a trecut pe lângă Bekka și a sărit peste trei obstacole înainte de a alerga înapoi.

– Nu pot face asta, se plânse Bekka. Tu zici că ești o gazelă sau ceva asemănător.

– O gazelă? Gazelele miros urât. În plus, sunt hăituite și mâncate, protestă Natalie. Dar mulțumesc. Să știi că și tu te descurci bine.

– Ba nu. Bekka tăcu pentru o clipă. Natalie, uite de asta o să îi spun antrenorului că tu ar trebui să fii căpitanul echipei în locul meu. Ești mult mai bună decât mine. Ești mai bună decât oricine din țară. Nu critici pe nimeni niciodată, îi asculți pe toți și te pricepi foarte bine la a-i încuraja pe oameni. Înainte să vii aici, eram atât de frustrată, încât eram gata să dau cuiva cu un obstacol în cap.

– Mă bucur că am fost de ajutor, a spus Natalie, pentru că îmi place să îi ajut pe oameni. Dar Dumnezeu este Cel care mă face să alerg repede. Îmi dai prea mare importanță.

Citește 1 Corinteni 4:7

De unde ți-ai primit toate darurile?

Inviți o prietenă nouă la tine acasă. Ai fi total lipsită de maniere dacă: (a) ai târî-o din ușă, făcând-o să sară peste câine numai ca să îți vadă cele mai bune note luate vreodată – cele cărora mama ta le-a făcut poză și le-a printat, astfel încât să acopere toată ușa frigiderului; (b) faceți skandenberg până când musculatura ta superioară îi rupe coafa rotatorie; (c) o bați fără milă la jocul tău video de un milion de biți sau (d) toate cele de mai sus.

Tocilarii sunt inteligenți. Culturiștii sunt bine făcuți. Milionarii sunt minunați. Dar toate cunoștințele noastre, toată puterea și toți banii noștri – și orice altceva suntem sau deținem – provin dintr-o singură sursă: Dumnezeu.

Când simți nevoia să cânți un cântec de laudă, nu striga despre tine. Spune lucruri despre Dumnezeu, care este desăvârșit în bunătate, dreptate și cinste. Credincioșia Lui dă la o parte obstacole care se ridică până la cer. Slava Lui strălucitoare umple pământul (Psalmii 108:3-5). Poate că ești un om important, dar Dumnezeu este cu mult mai important decât tine.

Căci cine te face deosebit? Ce lucru ai pe care să nu-l fi primit? Şi dacă l-ai primit, de ce te lauzi ca şi cum nu l-ai fi primit?
1 Corinteni 4:7

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video