PUC UMAN PENTRU HOCHEI

Zbâr-ding! Un alt șut a trecut dincolo de stâlpii porții, direct în plasa din spatele lui Justin.

– Scuze, băieți, și-a cerut Justin iertare din nou.

Justin crescuse într-un loc fără gheață. Când familia lui s-a mutat, a descoperit că noii lui prieteni aveau patine în picioare în loc de pantofi. Ei bine, mai mult sau mai puțin. Făcându-l portar, îl dăduseră afară din calea lor, însă chiar și când se mișca în fața porții, Justin cădea pe gheață, transformându-se într-un puc uman.

De cele mai multe ori, nimănui nu îi păsa. De data aceasta însă, prietenii lui s-au supărat. Justin a ajuns acasă cu buza tăiată și jacheta plină de sânge. Nu că l-ar fi lovit cineva. S-a lovit când l-au împins și a căzut pe gheață.

– Justin, ce încerci să demonstrezi? l-a întrebat rugătoare sora lui mai mare. Ești bun la engleză. Ești grozav la șah. Mături cu tipii ăia pe jos la jocurile de baschet și…

– Dar nimănui nu îi pasă de toate astea, s-a plâns Justin. Tot ce știu ei este că nu pot să joc hochei.

Citește Romani 12:3-8

De ce ar vrea Dumnezeu ca tu să înțelegi la ce ești bun?

Te poți măsura spate în spate cu prietenii tăi pentru a vedea care este mai înalt. Vă puteți încorda bicepșii, ca să vedeți ai cui sunt mai mari. Dar adevărata măsură care arată cine sunteți cu adevărat constă în darurile pe care Dumnezeu le-a pus în interiorul vostru.

Poate că încă mai descoperi ce anume te face să fii unic. Este în regulă. Dar să știi că Dumnezeu te-a făcut bun la ceva. Fără îndoială.

Poate te recunoști în lista darurilor spirituale pe care Pavel le enumeră aici (sau în 1 Corinteni 12:7-10 și Efeseni 4:11,12). Sau poate că ești bun să îi ajuți pe alții la matematică. Sau ești o persoană pe umărul căreia pot plânge prietenii răniți. Poate că ești cel mai concis scriitor pe care l-au citit vreodată colegii tăi de clasă. Sau poate că ai o influență pozitivă asupra unui prieten apropiat. Bucură-te de aceste lucruri!

Nu poți renunța la toate lucrurile la care nu te pricepi. Nimeni nu scapă de la a-i ajuta sau sprijini pe alții. Nimeni nu scapă de școală. Dar este în regulă să îți folosești în mod curajos talentele unice. Poate că nu vei deveni faimos prin lucrul la care te pricepi, dar acela este darul tău pentru această lume.

Avem felurite daruri, după harul care ne-a fost dat.
Romani 12:6

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor