DOMNIȘOARA

– Domnișoară, spuse în cele din urmă un membru al comitetului spectacolului de talente, vrem să fim siguri că v-am înțeles cum trebuie. V-ați prezentat la audiții împreună cu acest grup pentru că nu au talent?

– Exact, chițăi Jaye. Acesta este talentul meu. Colecționez nontalente. Și acesta este cel mai bun set de ratați pe care l-am adunat vreodată. Să o luăm de exemplu pe Belinda, ciripi Jaye. Este cât se poate de urâtă. Toată lumea spune asta. Iar Charles este sâsâit, continuă ea. Spune ceva, Charles!

– Bună, sssunt Charlesss.

– Jaqi tocmai s-a mutat aici din afara țării, continuă Jaye entuziasmată. Nu are niciun fel de prieteni. Apoi îl avem pe Riley. Este de-abia în clasa a șaptea, dar pot deja să spun că nu va avea niciodată o iubită. Este un specimen destul de rar. O să îl păstrez pentru o vreme îndelungată. Și Ben o să fie corijent la matematică, încheie Jaye.

Citește 1 Ioan 4:19-21

Ce ne dă puterea să îi iubim pe oamenii care nu ne plac?

Dumnezeu ne-ar putea trata ca și cum am fi propria Lui colecție de ratați. La urma urmei, în starea noastră păcătoasă și lipsită de iertare, suntem destul de respingători. Și dacă faptele noastre bune nu sunt decât un gunoi – așa cum spune Pavel în Filipeni 3:8 –, atunci lucrurile rele pe care le facem sunt un munte de gunoi. Este nevoie de o lopată de mărimea unei case pentru a curăța după noi.

În ciuda tuturor acestor defecte, Dumnezeu nu te expune nici pe tine și nici pe restul speciei noastre într-o grădină zoologică pentru ratați. El vede în tine ceva special, pentru că El te-a făcut (Psalmii 100:3). Nimic nu te poate separa de dragostea Lui (Romani 8:38,39), care ajunge până la cer (Psalmii 36:5). Și nu uita următorul lucru: dragostea imensă a lui Dumnezeu pentru tine și pentru ceilalți pământeni este motivul pentru care El L-a trimis pe Fiul Său, Isus, să trăiască și să moară (Ioan 3:16).

Dacă Dumnezeu voia să facă animale de companie din oamenii mai puțin plăcuți din jurul tău, atunci aceștia s-ar fi născut cu zgărzi. Dacă nu vezi niciuna, atunci este evident că El a vrut să faci mai mult decât să colecționezi nontalente. Vrea să îi iubești cu aceeași iubire cu care El te copleșește.

Noi Îl iubim pentru că El ne-a iubit întâi.
1 Ioan 4:19

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor