O PUTERE CONTROLATĂ

Tyler știa la fel de bine că trebuia să se dea la o parte pe cât era de conștient că trebuia să stea afară din calea unui compactor de asfalt.

Tot ce voia Tyler era să ajungă la timp la locul lui din amfiteatru, care era undeva pe ultimele rânduri. Dar, în timp ce se străduia să urce scările, a văzut „Gașca” – cei șase cei mai populari băieți din gimnaziu, plus fetele lor – grăbindu-se să i-o ia înainte, gata să îl calce în picioare. Băiat deștept, Tyler s-a dat la o parte de pe culoar și a intrat pe primul rând de scaune, pentru a le face loc să treacă. Dar Gașca s-a oprit în același loc.

– Hei, piciule! au strigat la Tyler. Alea sunt locurile noastre.

Într-adevăr, erau. Și Gașca nu avea de gând să se dea la o parte de pe culoar. Așa că Tyler a trebuit să folosească singura ieșire posibilă – calea lungă până în cealaltă parte a rândului de scaune. Jumătate din amfiteatru l-a privit cum s-a împiedicat de alte douăzeci de persoane care bombăneau în urma lui, fiind deja așezate pe locurile lor.

A supraviețuit. Dar s-a umilit pentru aceasta.

Citește Matei 5:5

Ce înseamnă să fii blând?

Nu poți să iei totul personal atunci când oamenii se iau de tine. Oamenii răi sunt ca un roi de țânțari care pleacă după ce s-au umplut de sângele tău. S-ar putea să ți se pară că ești o țintă plinuță și suculentă. Adevărul este că ei sug sânge de oriunde pot.

Uneori poți să îți aperi drepturile spunând adevărul (Efeseni 4:15), bazându-te pe autoritățile pe care Dumnezeu le-a ales pentru a face dreptate (Romani 13:1-5) sau căutând ajutor atunci când nu poți să rezolvi o problemă de unul singur (Matei 18:15-17).

Dar alteori nu există nicio scăpare. Ești bătut de moarte. Ești călcat în picioare în drumul tău spre locurile cele ieftine. În unele zile se trece peste tine cu un compactor. În altele, ești stors de vlagă.

Blândețea nu înseamnă slăbiciune. Blândețea este o putere controlată, delicată. Blândețea înseamnă să fii mai bun decât bătăușii, care bat pe oricine. Dumnezeu este de partea celor blânzi și Isus ne spune cine nuva avea parte la sfârșit de popularitate și putere – cei încrezuți, tari, agresivi, duri și tirani, care storc viața din alții.

A moșteni pământul înseamnă că Dumnezeu îți oferă un premiu – cândva, cumva – pentru fiecare picătură de sânge care ți-a fost luată. Așa că este clar cine sunt adevărații ratați.

Ferice de cei blânzi, căci ei vor moşteni pământul!
Matei 5:5

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video