SINGURUL TĂU ANTRENOR

Mama aruncătorului strigă din tribune:

– Haide, dă-o pe lângă el!

Prinzătorul încearcă din răsputeri să te distragă:

– Hei, pam, pam, pam,bum, bum, pam, pam, pam.

Aruncătorul îți aruncă o minge dificilă, care pare să râdă de tine:

– O să iau o curbă astfel încât să te lovesc direct în braț, părea să zică.

Un tip strigă la tine din spate de la vreun metru distanță. Cuvintele lui se lovesc de casca ta:

– Uită-te la mine când vorbesc cu tine!

Refuzi să te lași distras. Te uiți pe banca de rezerve. Antrenorul tău te privește cu calm. Îți face un semn de încurajare cu capul. Bate din palme și îți spune:

– Fii atent acolo! Ochii la minge!

Îl auzi iarăși pe tipul din spatele tău:

– Am spus să te uiți la mine când vorbesc cu tine!

De data aceasta, te întorci pe crampoane ca să te uiți la el. El se uită direct în ochii tăi. Ce? Cine este omul ăsta? Și de ce țipă la mine?

Citește Faptele 4:13-21

Ce au spus Petru și Ioan atunci când liderii religioși au căutat să îi împiedice să vorbească despre Isus?

Dacă un străin din spatele tău îți spune că poziția ta nu este una bună sau că trebuie să ții mâinile mai aproape de corp, probabil că îți dă un sfat bun, pe care ar trebui să îl iei în considerare. Dacă însă îți spune că ar trebui să lovești cu ochii închiși sau ar trebui să te arunci cu fața în jos, atunci cu siguranță nu ține cu tine.

Dar iată o idee și mai importantă. Când ești în mijlocul unui joc, nu răspunzi decât unei singure voci: cea a antrenorului tău. Băiatul cu apa nu îți poate face semn să fugi la baza a doua. Cel mai bun prieten nu îți poate spune să lovești cât mai departe dacă antrenorul vrea să țintești cât mai jos. Spectatorii nu sunt șefii tăi.

Prin puterea lui Dumnezeu, Petru și Ioan tocmai vindecaseră un om care nu putea umbla (Faptele 3:1-10). Ei spuneau că au făcut lucrul acesta prin puterea lui Isus, și liderii religioși care se luptaseră cu Isus voiau ca Petru și Ioan să tacă. Lucrul acesta era clar în contradicție cu porunca lui Dumnezeu de a vorbi despre credință (Faptele 1:8), și oamenii lui Dumnezeu au avut un singur răspuns de dat: „Avem un singur antrenor. Ascultăm de vocea Lui!” (vezi Faptele 4:19 și 5:29).

Isus este vocea clară și calmă care se aude dincolo de urletul mulțimii. Și când asculți de El, ieși învingător.

Drept răspuns, Petru şi Ioan le-au zis: „Judecaţi voi singuri dacă este drept înaintea lui Dumnezeu să ascultăm mai mult de voi decât de Dumnezeu.”
Faptele 4:19

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor